Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.01.2019 12:05

Mesto prijíma žiadosti o dotácie v oblasti kultúry a športu


Ilustračná snímka (msú)


V meste Myjava sa môžu fyzické osoby uchádzať o finančné prostriedky z mestského rozpočtu na podporu kultúry a športu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.


Pri rozhodovaní o výške príspevku sa prihliada predovšetkým na význam realizovaných činností pre mesto, finančnú náročnosť realizovaných činností a účelnosť príspevku.

"V oblasti športu budú podporované najmä cestovné výdavky, výdavky na ubytovanie v prípade reprezentácie v zahraničí na významnom športovom podujatí, výdavky na priamu športovú činnosť športovca ako nákup pomôcok, športového náradia a odevov, výdavky na regeneráciu športovca alebo štartovné na podujatia," uviedol Hrin.       

Pri poskytovaní príspevku na kultúru sú podporované podujatia a činnosti realizované len na území mesta. "Príspevok možno poskytnúť na základe písomnej žiadosti, ktorá je zverejnená na oficiálnom webovom portáli mesta, podanej v podateľni mestského úradu najneskôr do 28. februára," doplnil hovorca.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
ŽSK podporí kultúru a šport takmer 249 000 eurami
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) spustil na začiatku tohto kalendárneho roka nový systém poskytovania dotácií. Záujemcovia sa môžu o financie uchádzať v dvoch programoch, prostredníctvom ktorých ŽSK prerozdelí takmer 249 000 eur.
viac
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
14.03.2020
Žilina podporí v roku 2020 žiadosti o granty sumou 173 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok žiadosti o granty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 173 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
16.02.2024
Do 1. marca je možné požiadať mesto Prešov o dotáciu v rôznych oblastiach
O dotáciu na kultúru, šport a sociálnu oblasť poskytovanú mestom Prešov je možné požiadať do 1. marca vrátane. Na webstránke mesta o tom informuje tlačová referentka Mestského úradu (MsÚ) v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %