Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.03.2019 05:25

Mesto pripravuje detské jasle


Vizualizácia: M. Uhrík, P. Vranka


Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.


Mesto sa rozhodlo vybudovať detské jasle z dvoch hlavných dôvodov. Vysvetľuje viceprimátor Milan Ondrovič: „Prvým je vysoký záujem rodičov o umiestnenie detí vo veku cca 2 roky, a naša materská škola im z kapacitných dôvodov nemohla vyhovieť. Druhým dôvodom je absencia verejného zariadenia starostlivosti o deti do 3 rokov v Malackách i v okolí.“

Jasle s kapacitou 20 detí by mali vyrásť na mieste starého pavilónu v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici. Budú jednopodlažné s bezbariérovým prístupom. V budove sa navrhujú dve denné miestnosti, šatňa, sociálne zariadenie, jedáleň, práčovňa, sušiareň, miestnosť pre čistú bielizeň, kuchyňa a zázemie (technické a kancelárske priestory). „Spolu s výstavbou jaslí plánujeme spustiť kompletnú rekonštrukciu školských kuchýň, čo sme Malačanom sľúbili pred voľbami. Prvou kuchyňou bude práve tá existujúca v starom pavilóne na Bernolákovej. Ak sa projekt podarí realizovať, bude samozrejme nová a vybavená moderným zariadením,“ hovorí primátor Juraj Říha.

Mestský úrad už má v rukách právoplatné stavebné povolenie. Pri jasliach sa upraví terén a pribudnú nové hracie prvky.  Umiestnenie jaslí v areáli MŠ na Bernolákovej bude mať výhodu aj v tom, že deti môžu po dosiahnutí veku 3 rokov plynulo prejsť do škôlky.

Autor: Ľ. Pilzová


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2019
Mesto Malacky pripravuje výstavbu detských jaslí
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %