Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.02.2024 03:10

Mesto pripravuje komplexnú rekonštrukciu viacerých fontán aj s ich okolím


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Nitra


Nitrianska radnica pripravuje v roku 2024 komplexnú rekonštrukciu viacerých mestských fontán. Náklady na revitalizáciu presiahnu podľa mestského úradu jeden milión eur. Väčšinu z nich by mali pokryť zdroje z Európskej únie.


Ako uviedol vedúci odboru životného prostredia Štefan Lančarič, mesto v tomto roku prestupuje "zo zelenej farby na modrú" a popri zeleni chce venovať zvýšenú pozornosť vode. "Súčasťou týchto snáh je aj rekonštrukcia fontán, o ktorých vieme, že nie sú v lichotivom stave, a preto chceme pristúpiť k ich obnove. Momentálne máme pripravené tri projekty, štvrtý sa stále zhotovuje u projektanta," skonštatoval Lančarič.         

Podľa jeho slov sa má revitalizovať fontána pred budovou súdu, fontána na nároží ulíc Štefánikova a Damborského a fontána pred Parkom kultúry a oddychu. "Nejdeme rekonštruovať iba telo fontán a ich technológiu. Pripravujeme projekty, ktoré budú riešiť mikropriestor a lokálny park v ich okolí. Projekty riešia aj výmenu dlažieb, nový mobiliár, výsadbu trvalkových záhonov, stromov. Vzniknú tak veľmi kvalitné pobytové priestory v dôstojnom prostredí vo verejnom priestranstve. Verím, že sa postupne posunieme ďalej a pristúpime k rekonštrukcii ďalších fontán," dodal Lančarič.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2016
V Nitre modernizujú onkológiu. Dôvodom je nárast počtu pacientov
Oddelenia rádioterapie a klinickej onkológie v nitrianskej fakultnej nemocnici prechádza rekonštrukciou. Spodná časť pavilónu sa opravuje a modernizuje. S prácami sa začalo v marci, ukončené majú byť v priebehu júna.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
11.10.2022
Spievajúca fontána prejde veľkou rekonštrukciou, zahŕňať má aj smart prvky
Spievajúca fontána na Hlavnej ulici v Košiciach prejde po viac ako 25 rokoch veľkou rekonštrukciou, zahŕňať bude aj moderné technológie. Obnova by mala stáť 1,7 milióna eur s DPH. Z toho jeden milión eur poskytne Nadácia U. S. Steel Košice, zvyšok bude hradiť mesto z vlastných zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %