Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.08.2020 03:20

Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály


Karloveská radiála.


Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.


Začiatkom roka spomínala bratislavská mestská časť Dúbravka ako finálny a záväzný termín dokončenia modernizácie radiály 12. september. V júli hlavné mesto uviedlo, že nevie vylúčiť omeškanie v rámci tretej - poslednej etapy obnovy trate. Termín dokončenia modernizácie trate sa však zatiaľ doteraz neposúval, a to ani keď mesto muselo v marci pre pandémiu nového koronavírusu na niekoľko dní dočasne pozastaviť práce.      

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. V rámci stavebných prác modernizácie sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského). Od začiatku mája sa pokračuje treťou etapou. Rekonštruuje sa najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela pod Bratislavským hradom po Molecovu. Práce boli plánované do septembra a doteraz si vyžiadali viaceré zmeny v prevádzke MHD i dopravné obmedzenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
02.10.2020
Práce na rekonštrukcii Dúbravsko-Karloveskej radiály sa blížia k záveru
Obyvatelia bratislavských mestských častí Karlova Ves a Dúbravka sa čoskoro dočkajú plnohodnotného električkového spojenia s centrom.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
03.08.2023
Výstavba električkovej trate v Petržalke prinesie ďalšie obmedzenia
Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, si najnovšie vyžiada dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %