Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.05.2022 01:30

Mesto rozmiestni v 30 lokalitách nádoby na jedlé oleje


Ilustračná snímka: (tasr).


Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť po novom odovzdať zvyšky jedlých olejov a tukov do špeciálnych nádob. S ich rozmiestňovaním začala samospráva v pondelok (2. 5.), postupne pribudnú v 30 vybraných lokalitách mesta. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.


Doposiaľ mohli Bánovčania odovzdať zvyšky jedlých olejov a tukov na zbernom dvore. "Nádoby na zber majú obsah 120 litrov, sú šedej farby a označené nálepkou. Odvoz bude minimálne raz za mesiac," uviedla radnica.

Zber zavádza mesto s cieľom vyjsť v ústrety občanom a zabezpečiť správne nakladanie s olejom, ktorý je možné ďalej spracovať a zhodnotiť. "Veríme, že dostupnejšie nádoby na zber jedlých olejov zároveň pomôžu riešiť problém zanášania verejnej kanalizácie a domácich žúmp," podotkla radnica.

Ak občania totiž podľa nej vylievajú použitý kuchynský olej do drezu alebo záchodovej misy, olej v potrubí tuhne a nabaľuje na seba ďalšie nečistoty. "Zároveň mastný tukový film spôsobuje zahnívanie a ďalšie znečistenie vody a pôdy," pripomenula samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Zavedú triedený zber BRO v rodiných i bytových domoch
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje zaviesť triedený zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO). Reaguje tak na povinnosť vyplývajúcu zo zákona o odpadoch. Zber sa dotkne domácností nielen v individuálnej, ale i komplexnej bytovej výstavbe, informoval vo štvrtok hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
29.06.2019
V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu
Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.
viac
31.08.2022
V meste začali zbierať a triediť jedlé oleje, pribudli zberné nádoby
V meste Myjava začali zbierať a triediť jedlé oleje, keď na niektorých kontajnerových stojiskách pribudli nové zberné nádoby s oranžovým krytom, ktoré slúžia práve na zber použitých olejov. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
27.10.2022
Mesto znížilo počet nádob na triedený odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou pristúpila k zníženiu počtu nádob na triedený odpad na území mesta. Opatrením sleduje zachovanie frekvencie vývozu odpadu. Novinkou je i označenie nádob čipom. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %