Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.05.2022 01:25

Mesto Šaľa rieši problém s horiacimi kontajnermi


Ilustračná snímka (tasr)


Šalianska radnica rieši problémy s požiarmi kontajnerov na odpad. Ako informoval mestský úrad, v posledných dňoch ich v meste zhorelo už päť.


Vedenie mesta už o horiacich kontajneroch rokovalo s mestskou políciou (MsP). Zástupca náčelníka MsP Miroslav Martinček sa s prosbou o pomoc obrátil aj na obyvateľov mesta. „Spomínané prípady je ťažké odhaliť, pretože kontajnery vo väčšine prípadov nezhoria veľkým plameňom, ale po vhodení horiaceho materiálu pomaly tlejú a 'roztápajú' sa. Náhrada každého kontajnera na komunálny odpad stojí mesto približne 280 eur. Preto prosíme občanov o spoluprácu. Svoje postrehy môžu hlásiť na čísle 159,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Ako doplnila, v Šali je celkovo 84 stojísk s nádobami na odpad. Z nich sú kamerovým systémom pokryté len tie, kde sú polopodzemné kontajnery. Mesto postupne plánuje budovať tento typ stojísk vo väčšine lokalít v meste. „Po ich výstavbe sa následne dobuduje aj kamerový systém,“ dodala Kollerová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2018
Mesto dokončilo osádzanie nových polopodzemných kontajnerov
Šalianska radnica ukončila v týchto dňoch v mestskej časti Veča osádzanie nových polopodzemných kontajnerov na odpad. Vďaka ich veľkej kapacite sa počet kontajnerových stojísk znížil z pôvodných 30 na 17.
viac
12.01.2019
Mesto Šaľa zriadilo na sieti novú skupinu zameranú na odpadové hospodárstvo
Mesto Šaľa založilo novú skupinu na sociálnej sieti, ktorá bude zameraná výlučne na problematiku odpadového hospodárstva v meste. Skupina Mesto Šaľa – všetko o odpadoch funguje od piatku 11. januára.
viac
08.02.2020
Stojiská kontajnerov bude mesto monitorovať kamerami
Stojiská kontajnerov v Šali budú monitorovať kamery. Radnica už obstarala sedem kusov, v krátkom čase ich chce rozmiestniť v najproblémovejších lokalitách v mestskej časti Veča.
viac
13.03.2021
Šaľa chce pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi
Šalianska radnica pripravuje II. etapu zmeny svojho odpadového hospodárstva. V rámci nej bude pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %