Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.07.2020 02:00

Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery


Snímka zdroj: (staralubovna.sk).


Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.


V marci tohto roku vyhlásila samospráva verejné obstarávanie na dva prístrešky a stojiská určené na umiestnenie maloobjemových nádob na komunálny odpad. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár priblížil, že víťazný uchádzač verejného obstarávania, ktorý predložil najnižšiu cenovú ponuku, dodal a osadil prístrešky 7. júla, pričom ich hodnota predstavovala 9480 eur.

„Typizované oceľové prístrešky, s rozmermi štyri krát päť metrov a pozinkovanou povrchovou úpravou, disponujú posuvnými dvojkrídlovými dverami a budú uzamykateľné. Samotnému osadeniu prístreškov predchádzali prípravné práce v podobe vybudovania betónových plôch pod stojiská,“ uviedol Solár.

Do prvých novovybudovaných stojísk je možné umiestniť šesť kusov maloobjemných kontajnerov na komunálny odpad a nádobu na bioodpad. Ich počet bude samospráva časom zvyšovať, keďže mesto chce týmto spôsobom riešiť nepriaznivý stav súvisiaci s nečistotou v okolí zberných nádob umiestnených na verejných priestranstvách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Je investovanie do podzemných kontajnerov správnym rozhodnutím?
V Liptovskom Mikuláši, ale i v Moldave nad Bodvou či v ďalších slovenských mestách inštalovali prvé podzemné kontajnery na zber odpadu z domácností a šéfovia ich radníc sa optimisticky vyjadrujú, že postupným zavedením na celom „svojom“ území prispejú ku zvýšeniu odpadovej kultúry.
viac
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
07.04.2022
V meste pribudli nové nádoby na biologicky rozložiteľný odpad
Na území mesta Stará Ľubovňa pribudli desiatky nových špeciálnych hnedých nádob na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Radnica na webovom sídle informovala, že nádoby rozmiestnili v tých častiach mesta, kde doteraz chýbali.
viac
18.10.2022
V meste pribudli uzamykateľné stojiská na komunálny odpad
V meste Stará Ľubovňa pribudli ďalšie uzamykateľné stojiská na komunálny odpad. Tamojšia samospráva aj takýmto spôsobom pokračuje v budovaní infraštruktúry na úseku odpadového hospodárstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %