Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
24.04.2020 08:00

Mesto tento rok bytové spoločenstvá dotáciami nepodporí


Ilustračná snímka: (msú).


Mesto Žiar nad Hronom tento rok bytové spoločenstvá dotáciami z mestského rozpočtu nepodporí. Samospráva rozhodla, že tieto prostriedky použije na pokrytie nákladov súvisiacich s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu.


Hlavný ekonóm mesta Martin Majerník priblížil, že v rámci dotačného programu môžu v Žiari nad Hronom bytové spoločenstvá prostredníctvom vlastných projektov požiadať o dotáciu z mestského rozpočtu. Tento rok bola na tento účel v mestskom rozpočte vyčlenená suma 17 000 eur.

Podľa Majerníka aktuálne evidujú deväť takýchto žiadostí, ktoré malo vedenie mesta vyhodnotiť práve v tomto období. „Nakoľko ide o žiadosti, ktoré podľa nášho názoru môžu mať odkladný účinok a môžu sa realizovať aj neskôr, tieto peniaze chceme použiť, a bolo to schválené aj mestským zastupiteľstvom, na pokrytie nákladov, ktoré sú spojené s nepriaznivou situáciou v súvislosti s novým koronavírusom,” dodal Majerník.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
17.04.2020
Mesto Svidník pre epidémiu koronavírusu plánuje prehodnotiť investície
Mesto Svidník v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu očakáva výpadok v príjmoch približne 300 000 eur až 1,3 milióna eur.
viac
11.05.2020
Žilinská radnica pomáha rodinám v núdzi, obyvateľom i podnikateľom
Žilinská radnica pomáha rodinám, ktoré sa v súvislosti s mimoriadnou situáciou dostali do neriešiteľnej situácie. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
13.01.2023
Pre vysoké náklady obmedzia osvetlenie na viacerých uliciach
Mesto Žiar nad Hronom od stredy obmedzí verejné osvetlenie na viacerých uliciach, svietiť tu bude len každé druhé svietidlo. Dôvodom sú vysoké náklady za odoberanú elektrickú energiu a nedostatok informácií o avizovaných štátnych kompenzáciách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %