Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.04.2024 01:55

Mesto Vráble plánuje výstavbu nabíjacích staníc v piatich lokalitách


Ilustračná snímka Teraz.sk


Mesto Vráble v okrese Nitra pripravuje výstavbu nových nabíjacích staníc. Radnica sa zapojila do výzvy Ministerstva hospodárstva SR na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá a predložila žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu, informoval magistrát.


Cieľom projektu je výstavba verejne prístupných nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá v piatich lokalitách. Nové nabíjacie stanice s jedným rýchlym a deviatimi pomalými nabíjacími bodmi plánuje vybudovať pri mestskom úrade, poliklinike, na Kostolnej ulici a dve na sídlisku Lúky.         

Vybudované lokality bude možné pri zvýšení nárokov na nabíjaciu infraštruktúru v ďalších etapách rozšíriť. Rozpočet projektu vo výške 67.200 eur stanovili na základe prieskumu trhu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2020
Výzva na podporu elektronabíjačiek už zverejnená
Ministerstvo hospodárstva SR už vyhlásilo druhé kolo výzvy na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc.
viac
06.07.2022
Mesto chce na Fidvári vybudovať z eurofondov archeopark s múzeom
Mesto Vráble chce vybudovať archeopark s múzeom v archeologicky významnej lokalite Fidvár. Archeopark by mal vzniknúť na mieste osídlenia zo staršej doby bronzovej a mal by byť jedinečný v rámci celej strednej Európy.
viac
30.07.2022
ZMOS rozmiestňuje v mestách a obciach nabíjacie stanice pre elektromobily
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) začína s rozmiestňovaním nabíjacích staníc pre elektromobily v mestách a obciach. Ide o aktivitu, ktorá je súčasťou platformy s názvom Digitálny reštart. Nové nabíjacie stanice pribudli v Lipanoch a v Sabinove a v piatok ich oficiálne predstavili.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %