Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
12.04.2024 01:55

Mesto Vráble plánuje výstavbu nabíjacích staníc v piatich lokalitách


Ilustračná snímka Teraz.sk


Mesto Vráble v okrese Nitra pripravuje výstavbu nových nabíjacích staníc. Radnica sa zapojila do výzvy Ministerstva hospodárstva SR na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá a predložila žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu, informoval magistrát.


Cieľom projektu je výstavba verejne prístupných nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá v piatich lokalitách. Nové nabíjacie stanice s jedným rýchlym a deviatimi pomalými nabíjacími bodmi plánuje vybudovať pri mestskom úrade, poliklinike, na Kostolnej ulici a dve na sídlisku Lúky.         

Vybudované lokality bude možné pri zvýšení nárokov na nabíjaciu infraštruktúru v ďalších etapách rozšíriť. Rozpočet projektu vo výške 67.200 eur stanovili na základe prieskumu trhu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
19.10.2019
M. Haluš: Investícia do elektromobilu sa vráti približne po 10 rokoch
Investícia do elektromobilu sa v porovnaní so spaľovacím motorom vráti približne po desiatich rokoch. Výhodou sú nižšie náklady na prevádzku vozidla, pohon a údržbu. Tvrdí to riaditeľ Inštitútu environmentálnej politiky (IEP) Martin Haluš.
viac
09.10.2020
Budovy medzi riekou a železnicou asanujú, postavia tu predajňu
Po vyše dvojročných prípravách sa v meste Liptovský Hrádok začala asanácia budov na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom. Vstup do mesta sa tak v najbližších mesiacoch zmení, jeden z obchodných reťazcov tam postaví novú predajňu.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %