Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.08.2020 08:10

Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Bratislava vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém. Pokračuje tak v príprave mestskej parkovacej politiky, ktorú plánuje spustiť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.


Magistrát obstaráva analýzu, implementáciu, testovanie, nasadenie do produkcie a tiež štvorročnú prevádzku parkovacieho systému ako službu s opciou na ďalšie štyri roky, pričom bude vlastníkom všetkých dát systému.      

Obstarávaný informačný systém má byť základom pre zabezpečenie funkčného parkovania na území Bratislavy a jej mestských častí, vytvoriť má tiež podmienky pre fungovanie ďalších častí parkovacieho systému, akými sú napríklad parkovacia aplikácia pre používateľov, kontrolný systém parkovania či platba cez parkomaty. „Parkovací systém v tejto časti obstarávania získa modul centrálnej databázy vydaných parkovacích oprávnení, ktorý bude slúžiť ako jednotné miesto na overenie oprávnenia platnosti parkovania zakúpeného z rôznych zdrojov (napríklad na overenie rezidentskej, bonusovej či abonentskej karty, lístkov zakúpených cez mobilnú aplikáciu či z parkomatov, alebo siete predajcov),” spresnila hovorkyňa.      

Modul parkovacích kariet, ktorý je súčasťou aktuálnej súťaže, bude plne integrovaný so štátnymi registrami na zjednodušenie registrácie obyvateľov, a to napríklad s registrom evidencie vozidiel či evidencie fyzických alebo právnických osôb. „To znamená, že údaje, ktoré už registre obsahujú, nebude nutné opakovane zadávať, ale systém ich dokáže doplniť a overiť,” poznamenala Rajčanová.      

Samostatnými verejnými obstarávaniami bude magistrát súťažiť ďalšie podporné moduly pre komplexné zabezpečenie parkovacej politiky, a to mestská parkovacia aplikácia pre vodičov, kontrola parkovania "skenovacími autami" a mestskými policajtmi prostredníctvom mobilných skenerov, či platba prostredníctvom parkomatov.     

„Zárukou transparentnosti procesu obstarávania a minimalizácie rizika dodania nekvalitnej služby bude komisia, ktorá je doplnená o zástupcov odbornej verejnosti a médií, a ktorá bude hodnotiť aj kvalitu predkladaných ponúk, teda nebude sa hodnotiť, ako zvyčajne, len najnižšia cena a čas dodania,” deklaruje hovorkyňa s tým, že komisia bude hodnotiť aj skúsenosti uchádzačov s obdobnými projektmi a referencie z iných miest.      

Lehota na predkladanie ponúk do súťaže je do 28. septembra. Tender je prístupný aj pre zahraničné firmy, ktoré môžu predkladať ponuky v anglickom jazyku. Mesto v súťažných podkladoch uviedlo, že sa rozhodlo využiť možnosť neuviesť predpokladanú hodnotu zákazky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2017
MŽP SR zrušilo miliónový tender na nový informačný systém odpadov
Ministerstvo životného prostredia zrušilo tender na nový informačný systém odpadového hospodárstva za takmer 19,2 milióna eur bez DPH, ktorý vypísalo koncom januára.
viac
25.04.2017
Bratislava chce vyhlásiť tender na verejné osvetlenie do konca mája
Verejnú súťaž na nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia v Bratislave chce hlavné mesto vyhlásiť do konca mája. Lehotu na predkladanie ponúk predpokladá do konca augusta a ukončenie verejného obstarávania do konca tohto roka.
viac
30.03.2020
TTSK vyhlásil tri verejné súťaže na prímestskú dopravu za 178 miliónov eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil v pondelok (30. 3.) tri verejné súťaže na poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme v celkovej hodnote 177 900 000 eur. Vyplýva to z údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %