Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
10.08.2023 02:25

Mesto začalo distribuovať balíčky na zber kuchynského odpadu


Snímka zdroj: (zahori.sk).


Mesto Senica začalo distribuovať štartovacie balíčky na zber kuchynského odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Ako spresnila, balíčky už dostalo alebo v najbližších dňoch dostane viac ako 4800 domácností v bytových domoch. "V týchto dňoch sa začala aj distribúcia do domácností žijúcich v rodinných domoch, a to prostredníctvom pracovníkov spoločnosti Technické služby Senica. Tí sa obyvateľov budú snažiť zachytiť doma v dvoch kolách roznášania," uviedla Moravcová.

Domácnostiam v rodinných domoch budú distribuované taktiež perforované košíky na zber kuchynských odpadov spolu s dvoma rolkami kompostovateľných vreciek a návodom. "Navyše, dostanú aj ďalšiu menšiu 23-litrovú zbernú nádobu hnedej farby. Tá bude slúžiť na to, aby ju občania mohli v čase zberu vyložiť pred dom. Táto nádoba je vhodnejšia na manipuláciu pracovníkmi technických služieb," informovala hovorkyňa mesta.

"Ak niekto z občanov nebude zastihnutý doma počas roznášania balíčkov, bude si ho môcť od 21. augusta vyzdvihnúť na troch distribučných miestach. A to na vrátnici mestského úradu, v kancelárii Infosen alebo v areáli Technických služieb Senica," doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2019
Už budúci týždeň vyjdú do ulíc stovky detí
Kampaň za krajšie mesto a čistejšiu prírodu SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC 2019 pri príležitosti Dňa Zeme začne v pondelok 8. apríla. Potrvá až do piatku.
viac
07.05.2020
Dobrovoľníci vyzbierali na turistických chodníkoch 14 vriec odpadu
Na turistických chodníkoch v Terchovej vyzbierali dobrovoľníci uplynulý víkend 14 vriec odpadu. Iniciátor brigády a dobrovoľný horský záchranár Jozef Mičo v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby za sebou nezanechávali odpad. Len z Veľkého Rozsutca podľa neho zniesli tri plné vrecia.
viac
25.07.2020
Pri zbere odpadu chce Rožňava vďaka vlastnej spoločnosti ušetriť 200 000 eur
Ročnú úsporu minimálne 200 000 eur očakávalo vedenie Rožňavy vďaka zberu tuhého komunálneho odpadu (TKO) vlastnou príspevkovou organizáciou Odpadové služby mesta Rožňava.
viac
20.12.2021
V Senici sa už nebude použitý olej vylievať, ale zlievať
V týchto dňoch pribudli po meste Senica na stojiskách odpadov nové zberné nádoby, ktoré budú slúžiť na separovanie použitého kuchynského oleja. Špeciálne upravené sivé nádoby sa budú nachádzať celkovo na 60-tich miestach, aby boli v čo najväčšej miere dostupné obyvateľom mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %