Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.09.2022 10:35

Mesto znižuje pre ceny energií verejné osvetlenie na tretinu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Piešťany oznámilo zníženie intenzity osvetlenia ulíc mestskými pouličnými lampami. V záujme šetrenia výdavkov plne osvetlené naďalej zostanú iba hlavné ťahy – Bratislavská, Krajinská ulica a Žilinská cesta.


Zvyšné ulice v meste budú v tretinovom režime. Informoval o tom referent pre komunikáciu piešťanskej radnice Martin Ričány.

"Zmena svietenia je od pondelka 19. septembra v skúšobnom období, keď technici Služieb mesta Piešťany (SMP) preverujú, ktoré rozvádzače je možné zapojiť do tohto systému. Budeme to postupne upravovať, aby došlo k svieteniu 'každej tretej lampy'. Niektoré ulice budú svietiť vzhľadom na technické prevedenie celé," informovala riaditeľka SMP Hana Dupkaničová.

Uviedla, že pri kolísaní vysokých cien energií mesto však nevie zaručiť, že ide o dostatočné riešenie. "Snažíme sa predísť situácii, keď dodávateľ elektrickej energie pristúpi k odpojeniu odberných miest po neuhradení faktúr," doplnila. V Piešťanoch už pre nedostatok financií nesvieti lávka na Krajinskom moste, parkovisko pri zimnom štadióne, cintoríny či Lido. Kolonádový most svieti aktuálne iba z jednej tretiny. Čiastočné odpojenie verejného osvetlenia je reakciou na nedostatok finančných zdrojov spôsobený nárastom cien za energie o desaťnásobok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
Mesto pripravuje najväčšiu komplexnú modernizáciu verejného osvetlenia
Košice pripravujú výrazné zlepšenie sústavy mestského verejného osvetlenia. Navyše tak, že pri obrovskej investícii, nebude v nasledujúcich 15 rokoch mestský rozpočet zaťažený nad rámec doterajších nákladov na osvetlenie. 
viac
25.04.2017
Bratislava chce vyhlásiť tender na verejné osvetlenie do konca mája
Verejnú súťaž na nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia v Bratislave chce hlavné mesto vyhlásiť do konca mája. Lehotu na predkladanie ponúk predpokladá do konca augusta a ukončenie verejného obstarávania do konca tohto roka.
viac
30.11.2022
Vianočné osvetlenie v Hriňovej zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Hriňovej v Detvianskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdil to primátor mesta Stanislav Horník.
viac
28.01.2023
Verejné osvetlenie chce v pondelok na protest vypnúť viac ako polovica samospráv
Verejné osvetlenie chce na protest v pondelok (30. januára) vypnúť zatiaľ viac ako polovica samospráv po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdil ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %