Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.10.2019 10:10

Mesto zveľaďuje zimný štadión


Ilustračná snímka, zdroj: eurohockey.com


Koncom septembta t. r. bola mestom Trebišov slávnostne odovzdaná do užívania nová hokejová šatňa s príslušenstvom Mestskému športovému klubu mládeže (MŠKM). Projekt si vyžiadal celkové náklady vo výške viac ako 67-tis. eur.


S obnovou hokejovej štruktúry, na ktorú mesto Trebišov získalo dotáciu vo výške 35 000 € od Slovenského zväzu ľadového hokeja, sa začalo v júli 2019, pričom samospráva na tento projekt prispela sumou 32 182,15 €.

V rámci projektu bola vybudovaná nová šatňa s rekuperáciou zo západnej strany zimného štadióna. Šatňa je vybavená lavičkami, korčuliarskou gumou na podlahe, radiátormi a sušičom obuvi. Pre mladých hráčov sú k dispozícii aj nové hygienické zariadenia - WC (2 ks), pisoáre (2 ks) a sprchy (5 ks).

Na vetranie novozriadenej šatne a už jestvujúcich šatní bola namontovaná podstropná rekuperačná jednotka s protiprúdovým rekuperátorom, ktorý má aj účinnosť spätného získavania tepla 90,0 % a so zabudovaným elektrickým ohrievačom. Práce na projekte boli ukončené v auguste 2019. Okrem týchto uvedených prác sa mesto rozhodlo uskutočniť aj predprípravu na zriadenie druhej (novej) šatne. Tá spočívala v napojení na novú rekuperačnú jednotku, takisto v búracích a výkopových prácach na kanalizáciu a vodovod s vyústením do plánovaných nových hygienických zariadení (toaliet a spŕch).

Mladým talentom tak mesto vytvorilo lepšie podmienky a slušné zázemie pre ich ďalšie športové napredovanie.

Slávnostného odovzdania sa okrem primátora mesta Trebišov PhDr. Mareka Čižmára, jeho zástupcu Ing. Petra Duča, vedenia Technických služieb mesta Trebišov, MŠKM Trebišov, zúčastnil aj vzácny hosť, bývalý prezident SZĽH a dnes člen výkonného výboru SZĽH a SOŠV Ing. Martin Kohút.

 

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2019
Zrekonštruovanie fresky v centre Trebišova
Mesto Trebišov zachránilo umelecké dielo Mikuláša Klimčáka, ktoré je vystavené na obdiv verejnosti na objekte Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v centre mesta.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
29.03.2021
Z krčmy na považskobystrickom zimnom štadióne budú nové šatne pre mládež
V útrobách považskobystrického zimného štadióna vzniknú nové šatne a zmení sa hlavný vchod na štadión. Rekonštrukciu financuje hokejový klub, mesto a prispeli aj sponzori.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %