Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2018 03:00

Mestské zastupiteľstvo predaj viníc neschválilo


Ilustračná snímka TASR


Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici hlasovali na minulotýždňovom zasadnutí o zámere predaja viníc formou obchodnej verejnej súťaže. V návrhu išlo o pozemky o výmere 77.417 metrov štvorcových patriace mestu.


To malo požadovať minimálnu cenu 7,83 eura za meter štvorcový, čo by predstavovalo príjem 606.175,11 eura. "Pri kontrole pozemkov, ktoré vlastní mesto, sme zistili, že jeden z nich môžeme využiť na pestovanie viniča. Zvažovali sme dve možnosti. Jednou bola forma odpredaja pozemku, keďže v súčasnosti už má mesto vo vlastnej réžii dosť pozemkov s vinohradmi. Paralelne prichádzala do úvahy možnosť prenajatia vinohradníkom. V poslaneckom zbore prevážilo, aby sa pozemok zachoval vo vlastníctve mesta a dal do prenájmu," uviedol pre TASR poslanec Lukáš Tisoň.       

Pozemok je viac ako 20 rokov nevyužívaný, aj preto uvažovalo mesto o jeho predaji. "Našiel sa záujemca, ktorý ho chcel odkúpiť. Z tohto dôvodu mesto pripravilo materiál na rokovanie zastupiteľstva, v ktorom navrhlo verejnú súťaž. V nej by záujemca s najvyššou ponukou tieto pozemky získal," povedal zástupca primátora Milan Roman.       

Poslanci túto obchodnú verejnú súťaž po diskusii neodsúhlasili. Za návrh hlasovalo päť z prítomných poslancov, dvaja boli proti a ôsmi sa zdržali hlasovania. "Budeme hovoriť s poslancami a primátorom ako ďalej. Lebo ak pozemok chceme aj naďalej vlastniť, musíme mať s ním nejaký zámer. Ak majú poslanci rozumný návrh, ako ho využiť, ja sa k nim rád pridám," doplnil pre TASR zástupca primátora.      

"U mňa prichádzali do úvahy obe riešenia. Bolo to aj otázkou ceny, ktorú by z predaja mesto získalo. Z tohto hľadiska je asi rozumnejšie dať pozemok do prenájmu, aby mesto získavalo z neho pravidelný ročný príjem. Predpokladám, že zástupcovia mesta predložia v krátkom období návrh, aby sa daný pozemok prenajal na vinohradnícke účely," zakončil Tisoň.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2019
Skalica prerozdelí na športovú činnosť klubom 43.637 eur
Mesto Skalica poskytne dotácie zo svojho rozpočtu pre športové kluby v celkovej výške 43.637 eur. Rozhodli o tom poslanci na svojom februárovom zasadnutí na návrh Komisie pre vzdelávanie, mládež a šport (KVMaŠ) pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Skalici.
viac
27.12.2019
Poslanci schválili verejnú súťaž na predaj pozemkov za 778 905 eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici schválili na poslednom tohtoročnom zasadnutí predaj pozemkov v lokalite Vlčie hôrky s celkovou rozlohou 17 309 štvorcových metrov.
viac
05.08.2020
Mesto opakuje OVS, za pozemky očakáva príjem minimálne 80 045 eur
Mesto Myjava vypísalo opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS) na predaj pozemkov pri bývalom podniku Slovenská armatúrka Myjava.
viac
29.03.2023
V Skalici budú na MsZ hlasovať o novej hale i predaji podielu v golfovom rezorte
Mimoriadne bohatý program čaká v stredu 29. marca na poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici. Na zasadnutí, ktoré sa začína o 16.00 h, majú v programe 39 bodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %