Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.01.2019 11:15

Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu


Trebišovskí mestskí policajti majú elektromobil.(Zdroj: TASR/František Iván)


Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.


Príslušníci útvaru mestskej polície podľa trebišovskej radnice najazdia s jedným automobilom priemerne 3000 kilometrov za mesiac. "Práve na základe počtu najazdených kilometrov bol elektromobil vybraný pre mestskú políciu, a to z dôvodu zníženia znečistenia ovzdušia škodlivými emisiami z výfukových plynov, ale aj pre výraznú úsporu pohonných látok," informovala TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.       

Nabíjacia stanica pre elektromobily je dostupná priamo pred budovou mestského úradu. Nové auto mesto zakúpilo v rámci projektu Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove.       

"Aj vzhľadom na kilometráž, ktorú mestská polícia absolvuje denne, mesačne a ročne, je to veľmi dobrý príspevok k ochrane životného prostredia, preto sa aj mesto zapojilo do tohto projektu," uviedol primátor mesta Marek Čižmár.       

Vicepremiér pripomenul, že Environmentálny fond vytvoril špeciálny program na podporu elektromobilov a zvyšovanie kvality životného prostredia, čo súvisí aj s dôsledkami zvyšovania emisií a klimatickej zmeny. "Práve mesto Trebišov môže byť príkladom, aby aj iní ľudia a podnikatelia začali používať elektromobily, ktoré sú k životnému prostrediu veľmi šetrné," uviedol Raši pre novinárov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
V uliciach Trebišova kontrolujú už aj cyklohliadky
Mestská polícia v Trebišove využíva od druhej polovice augusta dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie.
viac
03.06.2018
Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície
Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).
viac
17.09.2018
Trebišov získal dotáciu na zakúpenie elektromobilu pre mestskú políciu
Mestu Trebišov bola schválená žiadosť o poskytnutie podpory na realizáciu projektu „Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove“. Výzvu, na ktorú mesto reagovalo, vyhlásil Environmentálny fond.
viac
29.12.2022
Mestská polícia začne od nového roka používať platobné terminály
Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici spúšťa od 1. januára budúceho roka pilotnú prevádzku používania platobných terminálov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %