Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
12.02.2022 01:35

Mestskí poslanci schválili zákaz fajčenia v niektorých lokalitách mesta


Ilustračná snímka ProCare.sk


Poslanci mesta Rožňava na štvrtkovom (10. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o ochrane verejného poriadku, ktoré spočívajú aj v rozšírení zákazu fajčenia o niektoré lokality na verejných priestranstvách.


Zmena VZN zakazuje fajčenie v Póschovej záhrade, v parku na Námestí baníkov, v blízkosti hlavného vstupu do budovy mestského úradu či na pohrebiskách. Fajčenie tiež bude po novom zakázané v okolí Baníckej fontány a v okruhu 20 metrov od vstupov do zdravotníckych zariadení.       

Podľa primátora má zmena vo VZN prispieť k väčšej ochrane nefajčiarov na verejných priestranstvách. "Póschová záhrada bola napríklad kompletne zrevitalizovaná, chodia tam mamičky s deťmi či dôchodcovia," vysvetlil Domik. Ako dodal, problémom je často i znečistenie frekventovaných lokalít cigaretovými ohorkami.       

Porušovanie ustanovení vyplývajúcich z VZN je oprávnená riešiť rožňavská mestská polícia. Podľa primátora budú mestskí policajti riešiť porušovanie zákazu fajčenia najmä napomenutím. V prípade opakovaného porušenia však budú v budúcnosti udeľovať i blokové pokuty.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2018
Obyvateľom okolitých obcí hrozí zdraženie pohrebov o 500 eur
Mestskí poslanci v Myjave schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktoré mení poplatky za zabezpečenie a organizáciu pohrebného obradu a prenájom miestnosti a priestorov súvisiacich s obradom.
viac
08.11.2019
Poslanci MsZ v Senici schválili poplatok za rozvoj
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Senici schválili Všeobecne záväzné nariadenie o miestnom poplatku za rozvoj. Poplatok za rozvoj umožňuje mestám a obciam na základe zákona získavať príjmy od investorov a developerov.
viac
29.11.2019
Mesto zvýšilo poplatky za odpad i dane
Prijatím nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) rozhodli vo štvrtok poslanci mestského zastupiteľstva vo Vranove nad Topľou o zvýšení poplatkov za zvoz a likvidáciu odpadov a tiež miestnych daní.
viac
04.08.2023
Poslanci schválili zvýšenie poplatkov za sociálne služby v meste
Poplatky za sociálne služby v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad sa zvýšia. Mestskí poslanci na stredajšom rokovaní zastupiteľstva totiž schválili zmenu príslušného všeobecne záväzného nariadenia. Tá bude platiť od 1. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %