Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.12.2019 05:05

Mestskú knižnicu presťahovali do nových priestorov v centre mesta


Ilustračná snímka: dobrenoviny.sk


Mestskú knižnicu v Novej Bani nájdu tunajší čitatelia v nových priestoroch. V uplynulých dňoch ju totiž presťahovali a opätovne otvorili pre verejnosť v priestoroch podnikateľského centra v strede mesta.


Ako informuje samospráva na svojej internetovej stránke, presťahovanie knižnice je spojené aj s niekoľkými novinkami. Knižnica má vďaka novému výťahu zabezpečený bezbariérový prístup, nachádza sa tu oddelenie pre dospelých, časť je vyčlenená pre najmenších čitateľov a vznikla tu aj čitáreň. Tá je situovaná tak, aby poskytovala výhľad na okolité hory a rozhľadňu Háj.       

V knižnici pribudlo nové vybavenie a tiež knihy. Mesto totiž tento rok získalo 4000 eur na doplnenie interiérového vybavenia knižnice z Fondu na podporu umenia a na akvizíciu knižného fondu 2500 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
V múzeu priblížia zlatú éru motocyklistiky
V Pohronskom múzeu v Novej Bani si v závere apríla prídu na svoje najmä milovníci dvojkolesových tátošov. Výstava Zlatá éra motocyklistiky – historické motocykle zo zbierok Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.
viac
18.09.2020
Mesto z rezervného fondu kúpi nové zastávky a opraví cestu na Chotár
Mesto Nová Baňa zrekonštruuje miestne komunikácie v časti Chotár, vybuduje ďalšie autobusové prístrešky a vzniknúť môže aj nová ferrata. Návrh investícií takmer za 80 000 eur schválili poslanci na stredajšom (16. 9.) mestskom zastupiteľstve.
viac
19.04.2023
V Hladovke vybudovali priestory, aby mali Gorali kde tancovať a spievať
Oravská obec Hladovka vybudovala nové priestory na nácvik folklórnych tanečných a speváckych zoskupení. Nachádzajú sa v budove tamojšej základnej školy. Informoval o tom manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Orava Ondrej Šeliga.
viac
10.04.2024
V mestských lesoch tento rok vysadia 100-tis. nových stromčekov
V lesoch mesta Spišská Nová Ves plánujú v tomto roku vysadiť takmer 100.000 nových stromčekov. Lesníci o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že pri výsadbe budú prevažovať buk a jedľa, v menšom množstve vysadia smrekovec, javor, smrek a jaseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %