Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2022 10:40

Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou


Snímky zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.


„Bude to veľmi veľká zmena. Celkový počet kotercov by mal byť 60. Prvá rekonštrukcia, ktorá prebehne tohto roku bude stáť zhruba 200-tisíc eur z vlastného rozpočtu. Zároveň je potrebné vybudovať aj miestnosť na vyšetrovanie a ošetrovanie zvierat aby sa zlepšili materiálne, technické a priestorové požiadavky na prevádzku útulku pre zvieratá,“ povedal primátor Anton Danko.

Útulok má v súčasnosti 25 miest a jeho kapacita je takmer plná. Väčšinou ide o psíky, ktoré chodia odchytávať zamestnanci útulku alebo mestská polícia.

„Každoročne sa podarí zhruba 75 adopcií, takže dá sa povedať, že o psíky z útulku je záujem. Rozšírenie kapacity určite pomôže. Pomocnú ruku útulku podávajú ľudia, ktorí chodia darovať deky, krmivo, ale aj spoločnosti,“ uviedol pracovník útulku Matej Macháč.

Jednou z nich je aj spoločnosť zo Svitu, ktorá dlhodobo spolupracuje s útulkom a pre štvornohých miláčikov ušila 40 špeciálnych podstielok.

„Tento rok sme si vymysleli novinku a urobili sme pelechy z protikliešťového vlákna, ktoré je upravené na báze prírodných látok a je odolné proti kliešťom. Dovnútra sme dali antimikrobiálne vlákno, ktoré pôsobí proti viacerým baktériám a vírusom. Okrem toho polypropylén, ktorý vyrábame vo Svite je veľmi dobrý izolant, ktorý by mal psom pomôcť ostať v teple a vlákno, je hydrofóbne, čiže nebude držať vlhkosť. Psíky budú mať veľmi komfortné ležanie,“ vysvetlila výkonná riaditeľka spoločnosti Alena Balogová.

Špeciálne podstielky sú prototypom vyrobeným len pre účely útulku.

 

 

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
ŽSK zrekonštruuje kaštieľ v Oščadnici
Kaštieľ v Oščadnici bude modernejší i väčší. Žilinská župa začala s jeho modernizáciou v rámci cezhraničného projektu hradeného z európskych finančných zdrojov. Náklady na investíciu sú viac ako 640-tisíc eur. Župa spolufinancuje projekt vo výške zhruba 300-tisíc eur.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
06.04.2022
B. Štiavnica po obnove ulice Pod kalváriou bude rekonštruovať aj Dolnú Reslu
Po rekonštrukcii ulice Pod kalváriou, ktorá aktuálne finišuje, sa začne v starobylej Banskej Štiavnici aj obnova ďalšej dôležitej cesty v centre mesta – Dolnej Resly. Náklady na jej obnovu by mali dosiahnuť približne 851 000 eur. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
25.10.2022
Mesto začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov
V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %