Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.12.2022 11:40

Mestu sa v roku 2022 podarilo zrealizovať viacero rozvojových projektov


Na snímke hlavná železničná stanica vo Fiľakove. Snímka zdroj: (tasr).


Mestu Fiľakovo sa v tomto roku napriek ekonomickej kríze podarilo zrealizovať viacero rozvojových projektov.


Niekoľko ďalších investícií má mesto pripravených na budúci rok, a to vrátane výstavby výrobnej haly v bývalej priemyselnej zóne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Rozvojové aktivity mesta odštartovali začiatkom tohto roka prácami na futbalovom štadióne, rekonštruovaná bola ubytovacia časť určená pre športovcov. Koncom zimy sa dočkal viacerých zmien areál MiniZoo, kde pribudli umelecké rezbárske sochy, nové hracie prvky, lavičky či smetné koše.

"V apríli mesto vďaka úspešnému projektu odovzdalo do užívania zrekonštruovanú budovu denného stacionára pre seniorov. Po rekonštrukcii sa vďaka zatepleniu obvodového plášťa, strechy, stropu i podlahy či výmene všetkých okien a dverí znížila energetická náročnosť budovy. Vo vnútri sa vytvorila spoločenská miestnosť, kuchynka na výdaj jedál, sklady, kancelária, dve oddychové miestnosti, hygienická zóna s kúpeľňami a šatne," uviedla Kovácsová.

S pomocou externých zdrojov sa mestu podarilo zrealizovať aj projekt troch nových odborných učební v miestnych základných školách. Za takmer 230 000 eur boli komplexne zrekonštruované viaceré ulice, ďalších vyše 114 000 eur išlo na obnovu spevnených plôch na Biskupickej ulici, kde pribudlo nové verejné osvetlenie i parkovacie miesta.

Samospráva v lete začala aj s prácami na obnove exteriéru koncertnej sály na Koháryho námestí s cieľom prinavrátiť viac ako storočnej budove jej niekdajší historický ráz. Odštartovali tiež prípravné práce na výstavbu novej vstupnej brány do parku. Ide o prvý krok k plánovanému celkovému oploteniu areálu, ktoré mesto plánuje dokončiť v roku 2023.

Samospráve sa v uplynulých mesiacoch podarilo získať finančné prostriedky aj na ďalšie investičné projekty, ktoré plánuje realizovať budúci rok. "Medzi nimi revitalizácia vnútrobloku v centre mesta, komplexná obnova chodníkov pri bytovkách na Farskej lúke, rozšírenie vodovodu a kanalizácie v podhradí či výstavba druhej etapy cyklotrasy. Zelenú dostal aj projekt výstavby výrobnej haly, ktorá by sa mohla začať hneď v januári," priblížila Kovácsová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2020
Fiľakovo pristúpilo k úsporným opatreniam
Koronakríza výrazne ovplyvní mestský rozpočet. Samospráva počíta s výpadkom príjmov vo výške viac ako jeden milión eur. Pristúpila k ráznym opatreniam.
viac
11.01.2022
Mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investície
Vybudovanie cyklistickej aleje, archeoskanzenu, ako aj obnova športového areálu v základnej škole sú hlavnými investíciami tohto roka, ktorými sa zaoberá mesto Veľký Šariš.
viac
12.01.2022
Fiľakovo zastreší realizáciu viacerých projektov cezhraničnej spolupráce
Mesto Fiľakovo na juhu Lučeneckého okresu zastreší na slovenskej strane realizáciu balíka projektov pod spoločným názvom Akčný plán zamestnanosti po osi R2 a M3, na ktorom participuje s maďarskou Agentúrou rozvoja Novohradu.
viac
11.05.2022
Kežmerok chce v roku 2022 preinvestovať rekordnú sumu
Mesto Kežmarok plánuje v roku 2022 zrealizovať investičné projekty v rekordnej sume viac ako 14 miliónov eur. Obyvatelia by z nich mali profitovať po ekologickej, kultúrnej i športovej stránke, samospráva tiež skvalitňuje dopravnú infraštruktúru a občiansku vybavenosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %