Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
12.10.2023 02:55

Milovníci klobás sa opäť stretnú na tradičnom festivale


Ilustračný výrez plagátu


Centrum Nových Zámkov bude v prvý novembrový víkend voňať klobáskami. V sobotu 4. novembra sa na parkovisku na ulici Cisárska bašta bude konať tradičný klobásový festival.


V súťaži o najchutnejšiu klobásu sa tu stretnú troj- až päťčlenné tímy. "Ich úlohou bude vyrobiť zo surového mäsa kvalitnú klobásu na pečenie. Porote následne odovzdajú na posúdenie 30 centimetrov dlhú vzorku," uvádza sa v podmienkach súťaže.         

Ako doplnili organizátori, porota bude hodnotiť nielen chuť upečenej klobásy, ale aj jej vzhľad, a tiež prípravné fázy a úpravu pracovného miesta jednotlivých družstiev. "Všetci súťažiaci budú mať rovnaké podmienky. Podľa bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie klobás v zlatom, striebornom a bronzovom pásme. Na základe hlasovania návštevníkov festivalu primátor mesta venuje mimoriadnu cenu najkreatívnejšiemu družstvu," uviedla radnica.         

Mestský úrad zároveň pripomenul, že záujemcovia sa do súťaže ešte stále môžu hlásiť. Súťažné družstvá však musia svoju prihlášku poslať najneskôr do 27. októbra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2018
Sláveniu Porciunkule bude predchádzať jarmok a súťaž vo varení guláša
Mestský jarmok spojený s bohatým kultúrnym programom a rôznymi sprievodnými podujatiami bude v Nových Zámkoch predchádzať sláveniu cirkevného sviatku Porciunkula. Koncerty a vystúpenia folklórnych súborov budú na Hlavnom námestí od 26. do 28. júla.
viac
02.09.2018
Školáci môžu aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo
Žiaci základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Nových Zámkoch budú môcť aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo. Výhodu môžu využívať deti s trvalým pobytov v meste od 6. do 8. hodiny ráno.
viac
07.11.2019
Milovníci klobás sa cez víkend zídu na tradičnom festivale
Hlavné námestie v Nových Zámkoch bude počas víkendu voňať klobáskami. V piatok 8. a v sobotu 9. novembra sa tam bude konať tradičný klobásový festival.
viac
25.10.2023
Klobásový festival sa neuskutoční pre nízky záujem súťažiacich
Tradičný Novozámocký klobásový festival, ktorý sa mal konať v sobotu 4. novembra, sa v tomto roku neuskutoční. Informoval o tom organizátor festivalu, mesto Nové Zámky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %