Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
11.06.2024 10:05

Mimoriadny Medzevský expres opäť prepojí údolie Bodvy


Ilustračný výrez plagátu


Až tri miesta môžu mimoriadnym Medzevským expresom navštíviť tí, ktorí sa vyberú na výlet s detskou železnicou z Košíc do Medzeva, Moldavy nad Bodvou a Jasova v nedeľu 30. júna.


Mimoriadny vlak si touto jazdou pripomenie 130. výročie trate Košice - Moldava nad Bodvou – Jasov - Medzev. Jazda je súčasťou osláv Dni mesta Medzev.

„Tešíme sa, že môžeme pozvať verejnosť na oslavu tohto významného jubilea,“ hovorí Ľubomír Lehotský, riaditeľ Detskej železnice Košice, ktorý si dokáže predstaviť prevádzku na tejto trati aspoň v letnom turistickom režime. „Trať Moldava nad Bodvou - Medzev má bohatú históriu a je dôležitou súčasťou nášho regiónu. Veríme, že Medzevský expres bude skvelou príležitosťou pre ľudí z blízka i ďaleka, aby spoznali túto krásnu trať a množstvo atrakcií v jej okolí.“

Odchod mimoriadneho retrovlaku zloženého z historických Orchestriónov M 152 bude z hlavnej železničnej stanice v Košiciach v nedeľu 30.6. o 9:40. V tento deň je možné navštíviť Medzev aj Jasov súčasne.

„Na staniciach Moldava nad Bodvou a v Jasove privítajú účastníkov jazdy žiaci miestnych základnych škôl, v Medzev vystúpi dychová hudba Medzevčanka. Oslavy Dni mesta Medzeva budú pokračovať na futbalovom ihrisku,“ prezradil primátor mesta Medzev Radoslav Gedeon, ktorý považuje zastavenie osobnej dopravy od roku 2003 na tejto trati za nie šťastné riešenie z pohľadu návštevnosti a turizmu v tomto regióne.

Účastníkom výletu tiež odporúčame v Medzeve návštevu Kinematografického múzea a Tischlerovho jedno-kladivového hámru v Nižnom Medzeve, hvezdárne s programom pre malých aj veľkých, či nenáročný 8 km dlhý náučný chodník Humelskou dolinou. Tí, ktorí sa rozhodnú v ten deň navštíviť aj Jasov, určite by nemali obísť Jasovskú jaskyňu, kláštor premonštrátov a ochudobniť by sa nemali ani o výhľad z Jasovskej skaly a hradu. Program na odporúčanie nie je v cene výletu.

„Vstupenky už od 6 € a zvýhodnené rodičovské vstupenky na Medzevský expres si môžete zakúpiť online na našej webovej stránke alebo v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach,“ informuje Ľubomír Lehotský. „Počet miest je obmedzený, preto odporúčame včasný nákup lístkov.“

Organizátorom podujatia je mesto Medzev, spoluorganizátormi Vyšný Medzev, Jasov, Moldava nad Bodvou, jazdu mimoriadnym vlakom zabezpečuje Detská železnica Košice. Viac informácií o Medzevskom exprese a o trati Moldava nad Bodvou - Medzev nájdete na webovej stránke Detskej železnice Košice www.detskazeleznica.sk Program osláv Dni mesta Medzev nájdete na stránke mesta https://www.medzev.sk/obcan/udalosti-v-meste/aktuality/dni-mesta-medzev-604sk.html

Autor: (ts-Detská železnica Košice, o. z., Zuzana Lehotská)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2017
Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak
Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.
viac
06.07.2019
Oravský expres odštartoval svoju prvú sezónu
Nový turistický vlak bude premávať počas prázdnin a každú sobotu odvezie turistov zo Žiliny do Oravského Podzámku a späť. Na prvú jazdu ho vypravili zo žilinskej železničnej stanice v sobotu 6. júla.
viac
25.07.2020
Slovenská pošta doručí expres zásielky aj vo večerných hodinách
Zdržíte sa v práci a nestíhate si prevziať zásielku od kuriéra? Nechajte si ju doručiť vo večerných hodinách.
viac
27.01.2022
V Údolí smrti pribudla rozhľadňa v tvare náboja
V Údolí smrti na východnom Slovensku pribudla takmer 14 metrov vysoká štvorposchodová rozhľadňa v tvare náboja do československej pušky vz. 24.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %