Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
03.12.2019 10:35

Ministerstvo prijíma návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR 2019


Na snímke ministerka kultúry Ľubica Laššáková. Foto: TASR - Dano Veselský


Ministerstvo kultúry (MK) SR prijíma návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR za rok 2019. TASR o tom informoval Pavol Čorba z kancelárie ministra MK.


Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková v záujme verejného spoločenského uznania výsledkov umeleckej tvorby a podielu na rozvoji umenia môže každoročne udeliť Ceny ministra kultúry v oblastiach profesionálneho umenia vo ôsmich kategóriách.       

O držiteľoch ocenenia môže spolurozhodovať aj verejnosť, návrhy je možné posielať do polovice januára 2020. "Minister kultúry SR môže udeliť cenu v týchto kategóriách - cena za výnimočný prínos v oblasti pôvodnej literatúry a prekladovej tvorby (len autorovi), cena za výnimočný prínos v oblasti divadla a tanca, cena za výnimočný prínos v oblasti hudby, cena za výnimočný prínos v oblasti výtvarného umenia a architektúry, cena za výnimočný prínos v oblasti audiovízie, cena za šírenie dobrého mena slovenského umenia v zahraničí, cena za dlhodobý alebo celoživotný prínos v oblasti umenia, cena za podporu umenia, prezentáciu umenia a propagáciu umenia," spresnil Čorba.       

Návrh na udelenie ceny musí podať predkladateľ výhradne v písomnej podobe na predpísanom formulári a v zmysle štatútu ceny. Termín na predloženie návrhov je najneskôr do 15. januára 2020. Návrhy je možné zasielať na poštovú adresu ministerstva alebo aj elektronicky na susj@culture.gov.sk. Ďalšie informácie, formulár a aj zoznam doterajších držiteľov ocenenia sú zverejnené na webe ministerstva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
07.01.2020
Návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR možno podať do 15. januára
Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková v záujme verejného spoločenského uznania výsledkov umeleckej tvorby a podielu na rozvoji umenia môže každoročne udeliť Ceny ministra kultúry Slovenskej republiky v oblastiach profesionálneho umenia v ôsmich kategóriách.
viac
20.01.2020
V Trebišove ocenili významné osobnosti mesta
Na slávnostnom udeľovaní ocenení osobnostiam mesta Trebišov 2019 si cenu prevzalo 14 jednotlivcov a jeden kolektív.
viac
12.05.2021
Ministerstvo kultúry ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované NKP
Ministerstvo kultúry (MK) SR ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované národné kultúrne pamiatky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %