Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
09.07.2024 08:55

MIRRI pomôže pri hľadaní financií pre výstavbu lanovky na Martinské hole


Snímka zdroj: Mesto Martin


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) deklaruje pomoc pri hľadaní zdrojov na výstavbu novej lanovky na Martinské hole. Na pondelkovom tlačovom brífingu po stretnutí s primátormi a starostami Turca v Martine to vyhlásil minister Richard Raši.


O projekte lanovky sa v Martine hovorí už niekoľko rokov, aktuálna odhadovaná hodnota projektu presahuje 12 miliónov eur. "Budeme rokovať na úrovni našich partnerov v Európskej komisii o tom, koľko peňazí by sme vedeli presunúť na lanovku z finančného balíka určeného pre tento región. Chceme, aby otázka presunu peňazí bola v priebehu najbližších týždňov a mesiacov vyriešená," skonštatoval Raši. Ďalšie financie pre projekt by podľa jeho slov mohla priniesť revízia eurofondov, ktorá bude prebiehať na prelome rokov.         

Pondelkové stretnutie v Martine bolo v poradí 21. rezortným dňom ministerstva. "Počas rezortných dní sme sa stretli so 40 percentami starostov a primátorov na Slovensku a budeme v tom pokračovať ďalej. Aj dnes sme predstaviteľov samospráv informovali o prijatých legislatívnych zmenách, ako napríklad o zákone o verejnom obstarávaní, ale predovšetkým sme si vypočuli ich problémy, aby sme na ne vedeli reagovať," dodal minister.         

Štátny tajomník MIRRI Michal Kaliňák poznamenal, že starostom a primátorom pomôže orientovať sa v eurofondových výzvach Mapa partnerstva, ktorú čakajú isté zmeny. "V tejto chvíli môžem povedať, že bude obsahovať informácie k výzvam z Environmentálneho fondu. Zverejníme tam všetky alokácie pre 18 území mestského rozvoja a tiež zoznam všetkých členov regionálnych komôr, ktoré rozhodujú o projektoch, a v jeseni pribudnú informácie týkajúce sa švajčiarskych a nórskych finančných mechanizmov," dodal Kaliňák.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
18.05.2017
Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi
Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.
viac
19.03.2021
Regionálny príspevok štátu pre NRO nepomáha
Podpora štátu prostredníctvom regionálneho príspevku najmenej rozvinutým okresom (NRO) nepomáha. Proces tvorby a schvaľovania projektov nie je transparentný, práve naopak, je byrokratický a zdĺhavý.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %