Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.06.2020 10:40

MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej


Kaštieľ v Dolnej Krupej.


Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).


Predpokladaná hodnota zákazky, financovanej prostredníctvom eurofondov z programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Rakúsko, je 2 245 552,40 eura bez DPH. Predmetom tendra je obnova areálu a objektu kaštieľa vrátane reštaurátorských prác. Záujemcovia môžu svoje ponuky predložiť do 30. júla.

Pôvodne barokový, neskôr v štýle klasicizmu prebudovaný kaštieľ v Trnavskom kraji je od roku 2003 sídlom Hudobného múzea Slovenského národného múzea, zameraného na komplexnú archívnu dokumentáciu dejín hudby a hudobných nástrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
07.12.2020
Kaštieľ v Jablonici čaká ďalšia fáza rekonštrukcie
Kaštieľ v Jablonici v okrese Senica čaká ďalšia fáza rekonštrukcie. Spoločnosť Best Deal Slovakia, ktorá kaštieľ postupne rekonštruuje, získala finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR.
viac
28.12.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Vysočanoch sa dočkal obnovy
Chátrajúci kaštieľ pravdepodobne z druhej polovice 16. storočia vo Vysočanoch (okres Bánovce nad Bebravou) sa dočkal obnovy. Pamiatku sa podujal zachrániť súkromný vlastník i s pomocou Ministerstva kultúry SR.
viac
15.07.2022
MK SR spúšťa výzvu na obnovu hradov za 8,2 milióna eur
Ministerstvo kultúry (MK) SR spúšťa výzvu zameranú na obnovu národných historických pamiatok s objemom financií 8,2 milióna eur. Informovala o tom šéfka rezortu Natália Milanová na piatkovej tlačovej konferencii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %