Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.11.2019 02:05

MsZ bude v decembri hlasovať aj o zvýšení dane z nehnuteľností


Snímka zdroj: Zahori.sk


Hlasovanie o zvyšovaní dane z nehnuteľnosti bude jedným z bodov programu posledného tohtoročného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Senici.


 TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.       

Daň z nehnuteľnosti sa v Senici naposledy zvyšovala v roku 2012, pričom niektoré dane sa v roku 2015 znižovali. "Senica má v regióne v porovnaní so Skalicou, Holíčom či Myjavou najnižšie daňové zaťaženie, čo sa týka rodinných domov a bytov. Kým v susednej Trnave zvýšili sadzbu dane za byt na jedno euro za meter štvorcový (m2) za rok, v Senici by to po zmene malo byť 0,45 eura," uviedla Barošková.       

Ako ďalej doplnila, pri bežnom byte s rozlohou 60 m2 to predstavuje zvýšenie o jedno euro mesačne. Pri všetkých druhoch stavieb sa zvýšenie dane pohybuje od 17 centov po 50 centov na m2 za rok. Pri pozemkoch zostávajú sadzby dane nezmenené.

"Aby sa tieto nevyhnutné opatrenia čo najmenej dotkli najzraniteľnejších skupín obyvateľstva, ako sú seniori a zdravotne znevýhodnení občania, tieto osoby majú zľavu vo výške 50 percent zo základnej sadzby dane. Zároveň si všetci občania môžu sumu rozdeliť na tri splátky,“ doplnila hovorkyňa. Pripravované zmeny budú v prípade schválenia platiť od 1. januára 2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2019
Poplatok za odvoz komunálneho odpadu sa v Skalici zvýši o tretinu
Zmenu všeobecného záväzného nariadenia (VZN), ktoré zvýši poplatok za odvoz komunálneho odpadu v meste Skalica, schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom poslednom zasadnutí.
viac
29.11.2019
Poslanci budú hlasovať o zvyšovaní poplatkov za komunálny odpad
Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici budú poslanci hlasovať aj o zmene všeobecného záväzného nariadenia, v ktorom sa upravia poplatky za odvoz komunálneho odpadu. Informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
06.12.2019
Primátor a starostovia navrhujú zvýšenie dane z nehnuteľnosti
Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so starostami 17 bratislavských mestských častí (MČ) navrhuje zvýšiť daň z nehnuteľnosti na území hlavného mesta zvýšením sadzby tejto dane.
viac
12.12.2022
Daň z nehnuteľností a poplatky za odpad sa majú zvýšiť o 15 percent
Malacky plánujú zvýšiť dane z nehnuteľnosti a poplatky za komunálny odpad o 15 percent. Návrh predloží úrad na štvrtkové (15. 12.) rokovanie mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %