Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.09.2018 03:05

MsZ schválilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v meste


Ilustračná snímka, zdroj: Skalica - OMA.sk


Mestské zastupiteľstvo v Skalici v stredu odsúhlasilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v centrálnej mestskej zóne. Mesto zareagovalo na podnety od občanov mesta a Mestskému úradu uložilo, aby vypracoval koncepciu plateného parkovania v centre mesta.


"Už v minulosti som požadoval, aby bola takáto koncepcia nielen vypracovaná, ale aby bolo platené parkovanie v Skalici zavedené. Situácia v meste začína byť neúnosná, keďže si z centra mesta spravili niektorí ľudia parkovacie zóny," uviedol k danému návrhu poslanec mestského zastupiteľstva Dušan Krivský.       

Koncepcia plateného parkovania bude predložená už na prvé zasadnutie mestských poslancov v roku 2019. Ak bude schválená, môže začať platiť ešte v priebehu roka. "Na Mestskej rade sme prebrali klady aj zápory zavedenia poplatku za parkovanie. Rozhodli sme sa pre vypracovanie koncepcie, ktorá nám ukáže, čo bude pre mesto najvýhodnejšie. Teraz je ešte skoro hovoriť, ktorých ulíc by sa to dotklo a aké vysoké poplatky bude mesto vyberať," doplnil poslanec Martin Kojš.       

Ako ďalej uviedol, bude sa musieť vyriešiť viacero otázok, keďže zavedenie parkovacieho poplatku môže priniesť zvýšený nápor na ulice v tesnej blízkosti centra. Doriešiť bude nutné aj parkovanie obyvateľov centra Skalice, ktorí by platili nižšiu výšku parkovacieho poplatku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
19.03.2018
Mestskí poslanci odobrili koncepciu pomoci ľuďom bez domova
Bratislavskí mestskí poslanci schválili Koncepciu pomoci ľuďom bez domova v hlavnom meste. Aj prostredníctvom nej sa chce magistrát zamerať na prevenciu, zníženie počtu bezdomovcov či skvalitnenie systému poskytovaných sociálnych služieb.
viac
20.03.2018
ŽSK rozdelí žiadateľom v troch výzvach dotácie vo výške 322-tis. eur
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) rozdelí z tohtoročného rozpočtu žiadateľom vo výzvach Aktívny človek – aktívna spoločnosť, Kultúra a Regionálny rozvoj celkovo 322.000 eur. Zastupiteľstvo ŽSK schválilo výzvy na zasadnutí v pondelok 19. marca a oficiálne ich vyhlási vo štvrtok 22. marca.
viac
02.05.2020
MsZ Banskej Bystrice schválilo 320 000 eur pre boj s pandémiou
Mestskí poslanci v Banskej Bystrici schválili v utorok (28. 4.) sumu vo výške 320 000 eur, ktorá sa použije z rezervného fondu na refundáciu a financovanie bežných výdavkov spôsobených výskytom pandémie nového koronavírusu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %