Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.10.2018 05:25

Multifunkčné ihrisko za 69-tis. eur budú využívať deti aj verejnosť


Ilustrační snímka, zdroj: Marotrade


V areáli dolnokubínskej Základnej školy Janka Matúšku v týchto dňoch pribudlo nové multifunkčné ihrisko. Vybudovanie športoviska, ktoré sa bude využívať predovšetkým na futbal či volejbal, stálo mestskú kasu vyše 69.000 eur. Okrem samotnej školy bude areál slúžiť aj verejnosti.


Na pozemku, kde v súčasnosti stojí novovybudovaný športový areál, sa v minulosti nachádzalo staré ihrisko, ktoré podľa dolnokubínskeho hovorcu Martina Buznu nebolo bezpečné a ani využiteľné pre deti. „Preto sa samospráva rozhodla zveľadiť celkový vzhľad areálu. Nové multifunkčné ihrisko má rozmery 33 krát 18 metrov a celková hracia plocha je 594 metrov štvorcových. Nachádza sa tu trávnik tretej generácie so zásypom kremičitého piesku a gumového granulátu, ktorý je prakticky celoročne využiteľný primárne na futbal a volejbal,“ uviedol hovorca s tým, že záruka je stanovená až na osem rokov a životnosť ihriska je 15 rokov.       

Športovisko bude v dopoludňajších hodinách využívať takmer 700 detí v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu. „Popoludní by sme ho chceli zas využiť pre naše centrum voľného času, kde máme viac ako 200 detí v záujmových krúžkoch zameraných na šport,“ objasnila riaditeľka tamojšej školy Mária Andrisová.       

ZŠ Janka Matúšku bola posledná v Dolnom Kubíne, ktorá ešte nemala multifunkčné ihrisko. Primátor Roman Matejov pripomenul, že jeho vybudovaním bolo zavŕšené 30-ročné snaženie školy o vznik takéhoto areálu. „Preto veríme, že bude dlho slúžiť všetkým žiakom a tým, ktorí si chcú zašportovať,“ uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2019
Úspech v celoštátnej súťaži Vesmír očami detí zožali aj deti z Oravy
Na celoštátnom kole súťaže Vesmír očami detí boli tento rok opäť úspešné aj oravské deti. Ocenenia putujú do Novote a Dolného Kubína. TASR o tom informoval riaditeľ Oravského kultúrneho strediska (OKS) Miroslav Žabenský.
viac
30.09.2019
Prístup k internetu môžu bezplatne využívať obyvatelia aj návštevníci
Dolnokubínska samospráva vybudovala wifi zóny na troch verejne prístupných miestach v meste. Bezplatné internetové pripojenie je obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii na Hviezdoslavovom námestí, v Parku Martina Kukučína a na Námestí slobody.
viac
25.11.2022
V dolnokubínskej základnej škole zriadili regionálnu učebňu
Regionálnu učebňu zameranú na tradície a ľudové zvyky zriadili pre žiakov v dolnokubínskej Základnej škole Martina Kukučína. Riaditeľka školy Katarína Števonková priblížila, že z nej nechcú vytvoriť múzeum, ale živú a aktívnu miestnosť.
viac
03.11.2023
ZŠ s MŠ Bernolákova v Šali získa nové multifunkčné ihrisko
V areáli Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Bernolákova v Šali pribudne nové multifunkčné ihrisko. Ako informoval mestský úrad, s jeho výstavbou sa začalo v týchto dňoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %