Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.11.2021 09:35

Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou


Snímka zdroj: (atletika.sk).


Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.


Vo vypracovanej štúdii sa počíta napríklad s rozšírením atletickej dráhy zo šiestich na osem dráh. Podstatnou časťou projektu je však výstavba nových tribún po celom obvode hlavného ihriska a rekonštrukcia hlavnej tribúny.

Obnova počíta tiež s umiestnením viacerých funkcií vo vnútorných priestoroch areálu. Pôjde napríklad o hygienické a sociálne priestory pre návštevníkov, zdravotnú službu, bufety či sklady na prevádzku štadióna. „Areál bude dotvorený novými spevnenými plochami a výsadbou zelene. Na potreby parkovania sa navrhujú nové parkovacie plochy bez zásahu do zelenej plochy,“ informovala radnica.

Ako pripomenul mestský úrad, prestavba štadióna predstavuje stavebno-technické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión kategórie 2 s kapacitou 4700 divákov. „Vzhľadom na rozsiahlu investíciu prestavby je navrhované rozdelenie prác do piatich etáp,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2020
Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov
Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
21.12.2023
Mesto sa znovu pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu haly Milénium
Mesto Nové Zámky sa opakovane pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu športovej haly Milénium. Podanie žiadosti odsúhlasili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %