Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.02.2017 05:34

MŽP SR zrušilo miliónový tender na nový informačný systém odpadov


Budova MŽP SR.


Ministerstvo životného prostredia zrušilo tender na nový informačný systém odpadového hospodárstva za takmer 19,2 milióna eur bez DPH, ktorý vypísalo koncom januára.


Envirorezort chce po podnetoch od odborníkov upraviť jeho podmienky a súťaž znova vypísať do 15. februára.      

Zákon neumožňuje meniť podmienky už vyhláseného verejného obstarávania. "Z toho dôvodu sa ministerstvo rozhodlo aktuálne podmienky súťaže stiahnuť, vylepšiť ich a následne znovu vyhlásiť. Cieľom rezortu je, aby súťaž vygenerovala čo najefektívnejšie riešenie pre moderný, funkčný a maximálne osožný informačný systém odpadov na Slovensku," vysvetlil odbor komunikácie envirorezortu.      

Ministerstvo avizuje, že pripraví "efektívnejšie a transparentnejšie" podmienky súťaže na informačný systém odpadov. Na nových podmienkach už pracuje. Počíta sa so zjednodušením účasti potenciálnych uchádzačov vo verejnom obstarávaní, čo má umožniť zapojenie väčšieho počtu. Zmenami ministerstvo plánuje znížiť aj predpokladanú hodnotu zákazky.      

Nový systém má na jednom mieste poskytnúť presné a rýchle informácie o odpadoch. Štátna správa, samospráva, podnikatelia a verejnosť majú vďaka nemu získať komplexný prístup k údajom o vzniku a nakladaní s odpadom, o recyklačných a spaľovacích zariadeniach, skládkach odpadov a zberných dvoroch. Ministerstvo chce, aby bol plne funkčný do troch rokov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
MŽP SR vypísalo tender na informačný systém odpadov
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nový informačný systém odpadového hospodárstva za takmer 19,2 milióna eur bez DPH.
viac
16.11.2017
MŽP začne budovať nový Informačný systém odpadového hospodárstva
Nový systém odstráni nedostatky súčasného systému nakladania s odpadmi, ako sú napríklad neodsledovateľnosť toku odpadu od jeho vzniku po jeho konečné spracovanie a formálne deklarovanie spracovania odpadu.
viac
29.04.2020
Regionálna autobusová doprava v kraji bude výrazne kvalitnejšia
Nízkopodlažné a klimatizované autobusy, pripojenie na internet, taktová doprava i nové označníky. To všetko čaká od budúceho roka cestujúcich v regionálnych autobusových spojoch.
viac
26.08.2020
Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém
Mesto Bratislava vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém. Pokračuje tak v príprave mestskej parkovacej politiky, ktorú plánuje spustiť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %