Pondelok 17.06.2024
Dnes má meniny 
Adolf
°C
25.05.2024 05:15

Na dobrovoľnú vojenskú prípravu sa možno prihlásiť do konca mája


Snímka zdroj: Ministerstvo obrany SR


Záujemcovia o dobrovoľnú vojenskú prípravu sa môžu prihlásiť už len do konca mája. Počas 11-týždňového výcviku sa naučia alebo zdokonalia v práci v tíme, v zvládaní stresových situácií a v základoch vojenskej taktiky a streľby. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.


Vojenský výcvik sa začína 8. júla v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. "Po úspešnom absolvovaní výcviku ukončenom slávnostným vyradením a vojenskou prísahou budú absolventi povýšení do hodnosti vojak 2. stupňa a zaraďovaní do záloh s možnosťou vstúpiť aj do aktívnych záloh," priblížil hovorca.         

Účastníci dostanú potrebný materiál, bezplatné ubytovanie a stravu, získajú základné vedomosti a zručnosti potrebné na plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas celej doby výcviku majú zabezpečené zdravotné, dôchodkové a úrazové poistenie. "Prihlásiť sa môžu absolventi strednej školy, ale aj tí, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie," doplnil hovorca.

Počas jednorazového výcviku dostanú uchádzači o DVP za každý predchádzajúci absolvovaný mesiac po častiach vyplatený finančný príspevok vo výške 1452 eur v čistom. Kompletné podmienky na zaradenie a kontakty na regrutačné skupiny nájdu záujemcovia na stránke budemvojak.sk

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
05.03.2018
MO SR spúšťa kampaň na podporu dobrovoľnej vojenskej prípravy
Ministerstvo obrany SR spúšťa marketingovo-komunikačnú kampaň na podporu dobrovoľnej vojenskej prípravy. Kampaň má heslo „Naša vlasť potrebuje každého z nás – Aj Teba!" a je zameraná na podporu zvýšenia povedomia verejnosti o dobrovoľnej vojenskej príprave.
viac
09.05.2020
Dobrovoľná vojenská príprava sa tento rok nebude realizovať
Dobrovoľná vojenská príprava sa pre pandémiu nového koronavírusu tento rok nebude realizovať.
viac
05.08.2020
Piešťany budú centrom otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva
Tohtoročným hostiteľom otváracieho ceremoniálu Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) na Slovensku budú Piešťany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %