Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.08.2021 04:00

Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta


Pozvánka.


Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.


Informovala o tom Žofia Koštialová, marketingová koordinátorka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie.

O deň na to, v sobotu (7. 8.) od 12.00 do 19.00 h, sa v Brezne uskutoční podujatie Víno z breznianskeho rínku. Na ochutnávku vín z nitrianskej a stredoslovenskej oblasti pozýva mesto a miestny vinársky klub. Pomocnú ruku pri organizácii podajú i študenti hotelovej akadémie. Akcia sa koná na námestí a o hudobný program sa postará kapela Divozel.

„Vstupenky na tzv. vínnu cestu je možné zakúpiť si v turisticko-informačnom centre. Cena zahŕňa ochutnávku 20 vzoriek vín, sklenený pohár a propagačný materiál. Ich počet je limitovaný. K vínku sa dá zakúpiť aj občerstvenie z miestnej mliekarne,“ informuje brezniansky magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %