Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.07.2021 01:25

Na modernizáciu nemocnice si mesto Šahy vezme úver 303 481 eur


Ilustračná snímka.


Mestské zastupiteľstvo v Šahách schválilo realizáciu investičnej akcie Decentralizácia zdroja tepla a areálový plynovod pre objekty nemocnice v Šahách.


Do verejného obstarávania na dodávateľa diela sa prihlásili tri firmy, vybratá bola ponuka v sume 303 481 eur. Investícia bude financovaná z úverových zdrojov, poslanci schválili prijatie úveru.

O realizáciu stavby požiadal mesto prevádzkovateľ všeobecnej nemocnice v Šahách, spoločnosť Hospitale, s. r. o., Šahy, ktorá v priestoroch prenajatých od mesta pôsobí od roku 2010. Dôvodom je nehospodárne vykurovanie objektov a výroba teplej úžitkovej vody, informovalo vedenie nemocnice.

Vykurovanie objektov a výrobu teplej úžitkovej vody zabezpečuje prevádzkovateľ prostredníctvom centrálnej kotolne z roku 1994, ktorá je technicky zastaraná, v havarijnom stave a jej prevádzka je neefektívna. Podľa vedenia nemocnice ďalšie prevádzkovanie centrálnej kotolne vážne ohrozuje plynulý chod zariadenia.

Prevádzkovateľ dal vypracovať a zaplatil projektovú dokumentáciu v sume 32 958 eur. Investíciu zo strany mesta by mal splácať vo forme zvýšeného nájomného na obdobie 10 rokov. „Úspešnou realizáciou projektu očakávame stabilizáciu prevádzky nemocnice v ďalšom období, zvýšenie hodnoty mestského majetku a zvýšenie energetickej efektívnosti,“ zhodnotili zámer konatelia nemocnice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Handlová ide rekonštruovať mestské komunikácie za viac ako 2,8 milióna eur
Na viac ako 2,8 milióna eur vyčíslila handlovská samospráva celkovú investíciu do postupnej rekonštrukcie mestských komunikácií a chodníkov na území Handlovej.
viac
04.06.2021
Mesto Levice si vezme úver na financovanie investičných akcií
Mesto Levice si vezme dlhodobý investičný úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie vybraných investičných akcií v meste. Prijatie úveru schválili vo štvrtok na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach.
viac
03.08.2021
Nemocnica modernizuje urologické operačné sály
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina realizuje vlastnými kapacitami komplexnú rekonštrukciu dvoch operačných sál oddelenia urológie.
viac
30.12.2022
Rekonštrukciu verejného osvetlenia chce mesto financovať z úveru
Mesto Lučenec plánuje komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia, projekt chce financovať z úveru od Environmentálneho fondu vo výške viac ako 4,1 milióna eur. Zámer na decembrovom zasadnutí odobrilo mestské zastupiteľstvo. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %