Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.01.2022 12:30

Na modernizáciu Predstaničného námestia získal Lučenec vyše 430 000 eur


Snímka zdroj: (FB / Mesto Lučenec).


Mesto Lučenec získalo na rekonštrukciu verejného priestoru pred železničnou stanicou nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 430 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.


V rámci prác mesto počíta s rozšírením autobusových nástupíšť a rekonštrukciou záchytných parkovísk na Predstaničnom námestí s cieľom zmodernizovať dôležitý dopravný uzol a skvalitniť verejnú osobnú dopravu obyvateľov i návštevníkov mesta. Samospráva chce projektom prispieť i k zníženiu zaťaženosti centra mesta individuálnou motorovou dopravou a nižšej nehodovosti.

"Prepojením prímestskej autobusovej dopravy, mestskej hromadnej dopravy, záchytného parkoviska, nemotorovej dopravy vďaka novovybudovanej nadväzujúcej cyklotrase a možnej železničnej osobnej dopravy môžeme využívať verejnú hromadnú dopravu a okrem zníženia množstva automobilov v centre mesta je ďalším benefitom i ekologická stránka projektu," dodala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Samospráva na modernizáciu Predstaničného námestia získala dotáciu vo výške 434 910,86 eura. Financie pochádzajú z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Žiadosť o dotáciu podávalo mesto ešte v druhej polovici roka 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
02.02.2021
Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli
V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %