Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
25.11.2023 10:00

Na Námestí republiky osadili 12 metrov vysoký vianočný stromček


Ilustračná snímka, zdroj: Sobotnik.sk


Námestie republiky v Lučenci od stredy zdobí 12-metrový vianočný stromček. Tradičný symbol Vianoc v nasledujúcom období postupne pribudne aj v ďalších lokalitách mesta. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.


Smrek obyčajný, ktorý bol umiestnený na Námestí republiky, mestu darovala rodina z Lučenca. Symbol Vianoc v Lučenci tak ako po ostatné roky rozsvietia 6. decembra počas podujatia Mikuláš v meste.        

"Okrem Námestia republiky bude vďaka obyvateľom mesta, ktorí vianočné stromčeky darovali, postupne v obytných častiach mesta osadených sedem krásne urastených ihličnanov," dodala samospráva. Vianočné stromčeky v Lučenci tak v nasledujúcich dňoch pribudnú aj v Opatovej, na Rúbanisku II, Rúbanisku III, Kubínyiho námestí, Fiľakovskej ceste, v Malej Vsi či pred radnicou.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2018
Mesto osadilo vianočný strom na Hlavnom námestí
V centre mesta dnes pribudol vianočný stromček, ktorý hlavné mesto osadilo na tradičnom mieste na Hlavnom námestí. Pracovníci mestských lesov vybrali za symbol 25. ročníka tohtoročných Vianočných trhov 2018 smrek pichľavý.
viac
07.12.2018
Pred úradom PSK rozsvietili vianočný stromček
Dominantou Námestia mieru v Prešove je od 6. decembra vyzdobený vianočný stromček. Postaral sa o to úrad Prešovského samosprávneho kraja, ktorý chce aj týmto spôsobom prispieť k sviatočnému adventnému času a najkrajším sviatkom v roku.
viac
30.11.2020
Na Hlavnom námestí rozsvietili vianočný stromček
Na bratislavskom Hlavnom námestí v nedeľu večer rozsvietil primátor hlavného mesta Matúš Vallo vianočný stromček. Tento rok je ním 17-ročná a 12 metrov vysoká jedľa biela, ktorú mestu darovala rodina z bratislavskej Karlovej Vsi.
viac
02.11.2022
Na Hlavnom námestí už stojí 12-metrový vianočný stromček
Na Hlavnom námestí v Bratislave už stojí vianočný stromček. Je to 40 rokov starý, 12 metrov vysoký smrek pichľavý.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %