Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.06.2022 07:45

Na námestie sa opäť vracia kultúrne leto


Banner.


Po dvoch rokoch sa na popradské námestie vráti kultúrne leto. Radnica na svojej stránke informovala, že tento rok sa môžu obyvatelia i návštevníci mesta opäť tešiť na revivalové štvrtky, koncertné piatky, rozprávkové a divadelné soboty i folklórne nedele.


Súčasťou Popradského kultúrneho leta (PKL) bude aj tento rok festival Made in Slovakia, novinkou je Aero Moto víkend na miestnom letisku v závere júna.

"Tohtoročný program svedčí o tom, že nie sme len bránou do Vysokých Tatier, ale aj mestom športu, kultúry a jedinečných zážitkov," uviedol primátor Popradu Anton Danko. Program sa bude konať v medzikostolí, v prípade nepriaznivého počasia sa otvárací i záverečný koncert presunie do popradskej Arény. Ostatné podujatia sa v prípade zlého počasia budú konať v dome kultúry.

Otvárací koncert skupiny No Name sa uskutoční 23. júna o 19. hodine na Námestí sv. Egídia. V rámci štvrtkového programu sa milovníkom hudby predstavia revivaly svetových kapiel Pink Floyd, U2, Guns 'n' Roses, Scorpions či Mira Žbirku a Karla Zicha. "Každý piatok bude venovaný rocku a popu, návštevníci si budú môcť zaspievať s Egom a Majselfom, Emmou Drobnou alebo skupinou Gladiátor. Vystúpia tiež Desmod, Peter Bič Projekt, Hex, Polemic či Buty," vymenúva mesto.

Sobotňajšie dopoludnia sú určené hlavne deťom a rozprávkam, predstavia sa súbory Ofina, Divadlo Pod balkónom či Actores. Večer bude patriť talkshow, kabaretom a predstaveniam pre dospelých, napríklad Neskoro Večer Petra Marcina, Silné reči či one man show Otecko s Romanom Pomajbom. "Nedele budú patriť nášmu folklóru a tradíciám. So svojím repertoárom vystúpia zoskupenia Karpaty, Urpín či Puľs," uvádza radnica.

Od 3. do 6. augusta sa opäť uskutoční aj festival Made in Slovakia, ktorý okrem iného ponúkne koncerty umelcov domácej scény. Vystúpia Kollárovci, Pavol Hammel, Tublatanka, ale aj Dominika Mirgová či Adam Ďurica a chýbať nebudú ani domáce kapely Ostrov, Vetrofka a Formát. PKL vyvrcholí 2. septembra koncertom klavírneho virtuóza Jozefa Hollého.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %