Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.05.2018 05:05

Na Oravskej lesnej železnici otvorili hlavnú turistickú sezónu


Ilustračná snímka


Podujatím Keď odfúkne lokomotíva v nedeľu v Oravskej Lesnej slávnostne otvorili hlavnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici. Okrem kultúrneho programu bola pre návštevníkov pripravená aj spomienka na významné výročia Oravskej lesnej železnice, Oravského múzea či parnej lokomotívy Gontkulák


Podujatie sa uskutočnilo o 12.15 h v stanici Tanečník. TASR o tom informovala riaditeľka Oravského múzea P. O. Hviezdoslava, ktoré železnicu spravuje, Mária Jagnešáková.       

„Návštevníci sa mohli tešiť na ikonu železnice, parnú lokomotívu Gontkulák, ktorá bude premávať medzi stanicami Tanečník a Sedlo Beskyd. Všetci si môžu vychutnať atmosféru okolitej prírody a pozrieť si bohatý hudobný program v podaní Funny Fellows a Detského folklórneho súboru Oravanček,“ priblížila Jagnešáková. 

V máji železnica premáva v časoch o 9.30, 11.00, 13.00, 14.30, 15.45 a 17.00 h. Vlak o 17.00 h premáva iba počas víkendov a štátnych sviatkov.       

Oravská lesná železnica v Oravskej Lesnej je časťou bývalej kysucko-oravskej lesnej železnice z počiatku 20. storočia. Trať v dĺžke tri kilometre na vrcholovú stanicu Sedlo Beskyd v nadmorskej výške 935 metrov nad morom vlak prekoná za približne 15 – 20 minút. Tu si urobí prestávku, počas ktorej môžu návštevníci vystúpiť na vyhliadkovú vežu neďaleko stanice a rozhliadnuť sa na panorámu oravskej prírody. Otvorená je aj nová goralská drevenica, ktorá približuje kultúru Goralov na Orave. Po prehliadke nasleduje jazda späť do údolia. Celá trasa aj s pobytom na stanici Sedlo Beskyd trvá približne hodinu a 10 minút.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2019
Novinkou letnej turistickej sezóny na Oravskej lesnej železnici je Remeselný dom
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria už túto nedeľu 12. mája. Návštevníkov povozí parná lokomotíva Gontkulák a zabaví bohatý sprievodný program.
viac
05.05.2020
Košickou detskou historickou železnicou sa odvezieme už 8. mája
Detská železnica v Košiciach otvorí svoje brány pre verejnosť už počas najbližšieho štátneho sviatku – 8. mája.
viac
12.05.2022
Hlavnú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v polovici mája
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v nedeľu (15. 5.). Program pre návštevníkov sa začne o 12.30 h v stanici Tanečník. Uviedla to riaditeľka Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková.
viac
11.02.2023
Oravskú lesnú železnicu po kalamite opätovne sprístupnia cez víkend
Oravskú lesnú železnicu po snehovej kalamite opätovne sprístupnia pre verejnosť od soboty (11. 2.). Otvoria ju po týždni nasadenia techniky a odpratávania snehu. Železnička o tom informovala na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %