Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.01.2021 08:40

Na Šrobárovom námestí v Petržalke vznikne nový zelený priestor


Vizualizácia. Snímka zdroj: (patrzalka.sk).


Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke vznikne nový zelený priestor. Mestská časť tam plánuje vysadiť približne 50 stromov.


Zrekonštruovať a rozšíriť sa majú aj chodníky, vymeniť sa majú tiež lavičky a koše. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Pribudnúť majú i výbeh pre psy na odľahlejšom pozemku, pitná fontánka a street workoutové ihrisko v areáli školy. V ďalšej etape je naplánovaná obnova tartanovej dráhy. Zámerom obnovy je zachovanie najmä parkového charakteru.

Na revitalizáciu námestia je vyčlenených 200 000 eur z mimorozpočtových zdrojov mestskej časti. Minulý rok sa podarilo Petržalke získať z Úradu vlády SR mimorozpočtové zdroje na revitalizáciu Šrobárovho námestia a areálu Základnej školy Anatolija Karpova na Černyševského 8. „Štúdia revitalizácie je pripravená a bude sa upravovať na základe dohody s miestnymi obyvateľmi. Pri tvorbe štúdie sa kládol dôraz aj na ochranu drevín,” uviedla Halašková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
11.03.2021
V Petržalke pripravujú architektonickú súťaž pre Námestie Republiky
Dlhé roky zanedbaný priestor Námestia Republiky, ktoré má potenciál stať sa centrálnym verejným priestorom bratislavskej Petržalky, čaká revitalizácia.
viac
15.03.2021
Projekt Strom do domu chce ponúknuť Trnavčanom stromy na adoptovanie
Projekt Strom do domu, ktorý plánuje čoskoro odštartovať mesto Trnava, ponúkne Trnavčanom na adoptovanie mestský strom.
viac
05.11.2021
Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %