Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.07.2019 03:03

Na Štrbské Pleso zavítajú remeselníci, rezbári i siláci


Ilustračná snímka (tasr)


Víkend plný umenia, zábavy a oddychu zažije Štrbské Pleso od piatka 19. do nedele 21. júla. Sochári a umelci tam okrem iného predvedú svoju bohatú tvorbu, návštevníci ich budú môcť sledovať na 3. ročníku Rezbárskeho sympózia.


 „Ten bude zameraný na figurálne plastiky, zvieratá, historické osobnosti Štrbského Plesa a iné,“ informovala Ľubomíra Otčenášová z Obecného úradu v Štrbe.       

Dodala, že do Tatier zavítajú remeselníci zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska a Ukrajiny, ktorí budú prezentovať svoje remeslá a prácu svojich rúk. Návštevníci tak budú môcť vidieť keramikárov, drotárov, drevorezbárov, kováčov, ale aj šperkárov, tokárov, medovnikárov, čipkárky, či korytárov a remenárov. Predstavia sa aj fujaristi a výrobcovia kraslíc, pastierskych palíc, bačovského riadu, ale aj drevených a textilných hračiek,“ doplnila Otčenášová.       

Okrem toho sa v sobotu 20. júla na Štrbskom Plese uskutočnia Majstrovstvá Európy zmiešaných párov silných mužov a silných žien v rámci 9. ročníka Štrbskej športovej smršti. Slovenské farby bude reprezentovať dvojica František Piros a Jana Vašková, ktorí budú obhajovať titul z minulého roka. „V ceste im budú stáť tímy z Ukrajiny, Bieloruska, Českej republiky, Rakúska a Švajčiarska,“ upozornila Otčenášová s tým, že návštevníci sa môžu tešiť na silovú show nielen silákov, ale aj silných žien. Päť náročných testov sily ako dvíhanie oceľovej klady, ťahanie kamióna i prehadzovanie betónovej gule, určia víťazný tím majstrovstiev. Program spestrí aj koncert rockera Paľa Drapáka, legendy slovenskej rockovej scény.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2016
Z piatich krajov vychádza hviezda STAR RACE
Úplne nový formát cyklistických pretekov je spojením oddychu, kultúry a športu. Nultý ročník podujatia pod názvom STAR RACE je určený pre všetkých aktívnych cyklistov s rôznym stupňom výkonnosti.
viac
23.02.2017
Fašiangová sobota ukončí sezónu zábav a plesov
Na tradičnú fašiangovú veselicu pozýva mesto Trenčianske Teplice, mesto Bánovce nad Bebravou i obec Bošáca.
viac
02.05.2017
Predĺžený víkend na hornej Nitre
Každý kút Trenčianskeho kraja svojim kultúrnym bohatstvom zapadá do pestrej mozaiky ľudových tradícií a unikátov nášho regiónu. Kým na myjavských kopaniciach pletú unikátnu tylovú čipku či v Rudníku vyrábajú jedinečné výrobky z prútia, nezaostáva ani región hornej Nitry.
viac
06.06.2017
33. ročník Turčianskych slávností folklóru
Druhá júnová nedeľa tohto roku bude v Slovenskom národnom múzeu v Martine – Múzeu slovenskej dediny patriť prezentácii ľudového umenia na XXXIII. ročníku Turčianskych slávností folklóru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %