Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.04.2021 08:25

Na turistov a cykloturistov čaká 20 vrcholov Vrchárskej koruny Trenčianska


Ilustračná snímka: (tasr).


Dvadsať vrcholov v Trenčianskom samosprávnom kraji čaká na turistov a cykloturistov v rámci šiesteho ročníka projektu Vrchárska koruna Trenčianska. Podujatie odštartovalo v sobotu (10. 4.), potrvá do konca novembra.


Ako informoval jeden z organizátorov Radoslav Tilandy, v novom ročníku skĺbili organizátori tie najlepšie a najťažšie vrcholy z minulých rokov. Nechýba napríklad najvyšší bod v Trenčianskom kraji – Vtáčnik, novinkou je Štefánikova vyhliadka v blízkosti Trenčianskeho hradu.       

„Hlavnou myšlienkou projektu je spoznávanie krás nášho kraja. Hneď, ako to pandemická situácia dovolí, zorganizujeme aj množstvo sprievodných akcií pre rodiny s deťmi či spoločné výjazdy. Aktuálne však musíme vrcholy zdolávať individuálne v súlade s opatreniami. Všetky dôležité informácie nájdu naši fanúšikovia na www.vkt-bike.sk,“ povedal Tilandy.

Partnermi projektu sú Trenčiansky samosprávny kraj aj krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
18.01.2021
KOCR Trenčín región hľadá obľúbené miesta verejnosti v kraji
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravila pre čitateľov svojho dvojmesačníka i širokú verejnosť novú anketu pod názvom Srdcu najbližší.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %