Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.07.2020 09:00

Na Važeckej ulici v Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko


Snímka zdroj: (presov.sk).


Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.


„Ihrisko je postavené vedľa základnej školy (ZŠ), ktorá je zároveň jeho prevádzkovateľom. Multifunkčné ihrisko tak vytvára priestor aj pre šport žiakov ZŠ počas vyučovania či záujmových krúžkov,” uviedol Tomek.

Ihrisko má pravidelný pôdorys s hracou plochou veľkosti 33 krát 18 metrov. Povrch ihriska tvorí umelý trávnik zaťažený sušeným vymývaným kremičitým pieskom, položený na zhutnené podkladové vrstvy z prírodného drveného kameniva.

„Ihrisko má drenážny systém na odvedenie zrážkovej vody. Štvormetrové oplotenie okolo ihriska je z polyetylénových mantinelov a ochrannej polyetylénovej siete,” priblížil Tomek.

Výstavbu multifunkčného ihriska realizovala spoločnosť Funny Sport Slovensko z Nitry. Mesto stavbu financovalo s podporou Úradu vlády Slovenskej republiky. Celkové náklady boli v objeme 51 986,39 eura vrátane DPH, z toho výška nenávratného finančného príspevku bola vo výške 37 000 eur. Zvyšných 14 986,39 eura financovalo mesto z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2017
V areáli školy pribudne nové multifunkčné ihrisko
Podmienky na športovanie v areáli Základnej školy na Ulici Dobšinského v Prievidzi sa onedlho výrazne zlepšia. Firma zo Sučian, ktorá vzišla z verejnej súťaže a mesto Prievidza s ňou už podpísalo zmluvu o dielo, začala v týchto dňoch v blízkosti školy s výstavbou multifunkčného ihriska.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
08.08.2020
V lokalite sídliska za nemocnicou pribudlo prvé detské ihrisko
Prvé detské ihrisko pribudlo v týchto dňoch na svidníckom sídlisku za nemocnicou. Radnica naň získala dotáciu z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR vo výške 10 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %