Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.11.2021 02:20

Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta


Bánovce nad Bebravou. Snímka zdroj: (tasr).


Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.


Vznikli vďaka spolupráci mesta s miestnou Strednou odbornou školou (SOŠ) strojníckou a jej duálneho partnera. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

"Študenti SOŠ strojárskeho zamerania v grafickom programe vyhotovili šablónu - vstupné dáta pre CNC stroj. Spoločnosť LKW Komponenten zase poskytla materiál a erby pomocou laserovej technológie vyhotovila. Trojruže sú ručne maľované, o čo sa postarali pracovníci odboru služieb mesta," priblížila radnica.

Erb pribudol i na zelenom priestranstve v blízkosti železničnej stanice, mesto do budúcna uvažuje i s osadením menších tabúľ na ostatné výjazdy z mesta do priľahlých obcí. "Spolupráca mesta so školou a firmami už priniesla viacero úspešne realizovaných verejno-prospešných projektov v podobe nádob na odpad či lavičiek pre seniorov," pripomenula radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
Mesto Bánovce nad Bebravou ušetrilo financie za zimnú údržbu
Mesto Bánovce nad Bebravou usporilo na zabezpečení zimnej údržby, ako i následnom čistení ciest a chodníkov približne 32 500 eur. Nižšie náklady za uplynulú zimnú sezónu dosiahlo zmenami v pláne údržby. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
15.02.2024
Mesto chce zmapovať výskyt túlavých mačiek
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zmapovať výskyt pouličných mačiek na území mesta a zabezpečiť ich kastráciu. O súčinnosť požiadala i obyvateľov. Informovala o tom na webe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %