Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.12.2018 10:35

Na zámku budú prvé Vianoce


Hlohovecný zámok, snímka zdroj: mesto.hlohovec.sk


V nedeľu sa na nádvorí bude podávať tradičný vianočný primátorský punč. "Teplý nápoj, ale aj čaj a sladké medovníčky bude primátor Miroslav Kollár podávať od 14. do 16. hodiny.


V rovnakom čase bude nádvorím znieť hudba a spev, ktoré navodia tú pravú vianočnú atmosféru," uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Návštevníci sa môžu podľa jej slov tešiť na menšiu verziu vianočných trhov, ktoré budú pred vstupom do zámku. "Nebude chýbať tradičná vianočná kapustnica, podpecníky, horúce nápoje ani vianočné ozdoby," dodala.       

Adventné chvíle na zámku si bude možné vychutnávať aj po tomto víkende. Počas posledného pracovného týždňa pred Štedrým dňom ostávajú pre verejnosť sprístupnené prízemné galerijné priestory, no najmä zámocká kaplnka, v ktorej sa nachádza vzácny drevený reliéf Narodenia Ježiša Krista z 15. storočia. Kaplnka a výstavy budú otvorené pre verejnosť od 17. do 21. decembra denne v čase od 15. do 19. hodiny.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2018
Vianoce v Gazdovskom dvore budú už v novembri
Centrum tradičnej kultúry (CTK) v Myjave pripravilo pre deti výchovno-vzdelávacie podujatie pod názvom Vianoce v Gazdovskom dvore. TASR informovala Eva Čmelová z CTK.
viac
26.12.2018
Aj v Turovej to žilo adventom a Vianocami
Druhú adventnú nedeľu zavítal aj do Turovej Mikuláš. Privítali ho pri rozsvietenom vianočnom stromčeku pred obecným úradom. Prišiel s anjelom i čertom a v noši priniesol deťom darčeky.
viac
22.12.2020
Výstava Kračunska chiža pripomína niekdajšie dedinské Vianoce
Tradičné slovenské Vianoce na dedine v minulosti približuje aktuálna výstava s názvom Kračunska chiža, ktorú pripravilo Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove.
viac
12.12.2022
Po prestávke budú v Detve Koledníci, pripravujú aj vianočný jarmok
Po prestávke sa tento rok v Detve uskutoční prehliadka vianočných a novoročných hier s názvom Koledníci. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja s tým, že bude súčasťou detvianskeho vianočného jarmoku, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. decembra na Námestí SNP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %