Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
07.06.2022 07:45

Nadačný fond Jaguar Land Rover spustil grantovú výzvu Naštartuj svoj kraj


Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia. Snímka zdroj: (tasr).


Nadačný fond Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis vyhlasuje grantovú výzvu pod názvom Naštartuj svoj kraj.


O podporu sa môžu uchádzať projekty zamerané na podporu vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, rozvoj športu, podporu a ochranu zdravia, zachovanie kultúrnych hodnôt a ochranu životného prostredia. Celková výška grantových príspevkov sa oproti minulému roku zdvojnásobila, prerozdelených bude 20 000 eur, informovala Miroslava Remenárová, manažérka pre korporátne záležitosti Jaguar Land Rover Slovakia. Mimovládne organizácie môžu o príspevok požiadať do konca júna.

Zamestnanecký grantový program spustila automobilka v roku 2018. Pôvodne bol určený pre mesto Nitra, s narastajúcim počtom zamestnancov sa však rozšíril na celý Nitriansky kraj, odkiaľ väčšina zamestnancov pochádza. Za necelé štyri roky od svojho založenia podporil už viac ako 40 mikroprojektov, pomáhal počas pandémie COVID-19 aj počas humanitárnej krízy na Ukrajine.

Podľa slov Remenárovej sa počet prihlášok z roka na rok zvyšuje. "Pri uchádzaní sa o grant je treba uviesť aj meno zamestnanca Jaguar Land Rover, ktorý danú organizáciu nominoval, vie o jej aktivitách a zapája sa do nich. Komisia vyberie víťazné projekty, ktoré na svoje uskutočnenie majú priestor do 15. októbra tohto roku," povedala Remenárová. Výška príspevku na jeden projekt sa pohybuje od 500 do 2000 eur.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2022
KSK spustil novú výzvu na poskytnutie dotácií
Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvy na poskytnutie dotácií na rok 2022. V krajskom rozpočte je v rámci dotačnej schémy vyčlenených 600 000 eur.
viac
09.02.2022
Športové kluby sa môžu do konca mesiaca uchádzať o mestské dotácie
Športové kluby v Nitre sa môžu do 28. februára uchádzať o dotáciu z rozpočtu mesta. Podporu na svoju činnosť môžu získať v dotačných schémach pre strategické a pre ostatné športy.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
14.06.2022
TTSK vyhlásil grantovú výzvu na spolufinancovanie projektov
Na projekty zamerané na vybudovanie cyklistickej infraštruktúry v extravilánoch obcí, ktoré sú spolufinancované aj z eurofondov, vyhlásil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) výzvu na predkladanie žiadostí o grant z Fondu na rozvoj Trnavského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %