Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.11.2020 10:30

Najväčší priestor na zjednodušenie VO je pri podlimitných zákazkách


Ilustračná snímka.


Snaha zefektívniť, zrýchliť a tiež zjednodušiť proces verejného obstarávania je jedným z hlavných pilierov zásadnej novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorú pripravil Úrad pre verejné obstarávanie.


„Koncept zjednodušovania pravidiel verejného obstarávania prostredníctvom novely sa dotýka podlimitného a nadlimitného verejného obstarávania aj revíznych postupov,“ povedal v novom podcaste úradu Róbert Majchrák z odboru legislatívno-právneho na ÚVO.

Požiadavka zjednodušiť pravidlá verejného obstarávania je podľa neho akútnejšia v súvislosti s veľmi negatívnymi dopadmi pandémie koronavírusu na ekonomiku.

Najväčší priestor na zjednodušenie je podľa odborníka v podlimitnom verejnom obstarávaní, keďže tieto pravidlá nie sú regulované smernicami Európskej únie v oblasti verejného obstarávania. Jednotlivé členské štáty si tak môžu prispôsobovať pravidlá podľa svojich potrieb.

Podrobnejšie informácie tu:  https://www.uvo.gov.sk/uvod/aktualne-temy-2a8.html?id=732

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
ÚVO predstavuje novelizáciu zákona o verejnom obstarávaní
Úrad pre verejné obstarávanie predstavil vlastný návrh novely zákona o verejnom obstarávaní. Zachováva princíp súťaživosti, verejné obstarávanie by sa malo zrýchliť, posilniť sa má transparentnosť a verejná kontrola. Zaviesť by sa podľa návrhu mal napríklad inštitút špekulatívnych námietok.
viac
18.11.2020
Návrh novely zákona o VO ráta s konceptom odborných garantov
Novela podľa návrhu ÚVO upravuje povinnosť verejných obstarávateľov a obstarávateľov realizovať verejné obstarávanie prostredníctvom odborného garanta.
viac
19.11.2020
Pozvánka na školenie „Zelené verejné obstarávanie“
Úrad pre verejné obstarávanie pozýva verejných obstarávateľov / obstarávateľov na školenie Zelené verejné obstarávanie - papier, počítače a vozidlá, ktoré sa uskutoční on-line 27.11.2020 o 9:00 hod.
viac
15.12.2020
Nový podcast ÚVO o ukladaní pokút verejným obstarávateľom
Nový podcast ÚVO je o ukladaní pokút verejným obstarávateľom. Obsahom nového podcastu Úradu pre verejné obstarávanie je systém ukladania pokút v konaniach na odbore legislatívno-právnom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %