Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.03.2023 08:25

Nová cyklotrasa prepojí Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Trenčianska radnica začne s výstavbou cyklotrasy, ktorá spojí krajskú Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.


Celkové náklady na výstavbu 1,6-kilometrového úseku dosiahnu 227 000 eur, projekt bude financovaný z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Práce by mali trvať tri mesiace.

"Výsledkom bude nová cyklistická komunikácia, ktorá prepojí cyklotrasu z hrádze Váhu - Vážsku magistrálu s Istebníckou ulicou. Z oboch strán nového železničného mosta vybudujeme vstup a výstup na hrádzu, ďalej sa bude dať napojiť na cyklotrasu do Nemšovej alebo opačným smerom na starý železničný most. Nový úsek cyklotrasy povedie popri železničnej trati k Istebníckej ulici a ďalej až k Vlárskej ulici," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, od križovatky Vlárskej a Istebníckej pribudne na Istebníckej a Ružovej ulici vodorovné značenie – cyklokoridor, ktorý cyklistov napojí na cyklotrasu na Kasárenskej ulici. V rámci investičnej akcie pribudnú aj dva nasvietené a podfarbené priechody pre chodcov a cyklistov. Nová cyklotrasa bude sčasti osvetlená verejným osvetlením, ostatné osvetlenie doplnia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
Na Saleziánskej ulici v Trnave pribudne nová cyklotrasa
Koncom marca sa v Trnave rozbehnú práce na novej cyklotrase na Saleziánskej ulici. 380 metrov dlhý úsek od križovatky so Špačinskou cestou po kruhovú križovatku na Veternej umožní cyklistom bezpečnú jazdu po tejto frekventovanej komunikácii.
viac
16.04.2020
Mesto Levice začalo s budovaním cyklocesty na Pereckej ulici
Na Pereckej ulici v Leviciach sa už začala výstavba cyklistickej trasy, ktorá po dokončení spojí priemyselný park s nákupnými centrami na druhom konci mesta. Ako informoval magistrát, prvý úsek cyklotrasy je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta.
viac
14.04.2022
Práce na cyklotrase popri Váhu v Trenčíne pokračujú
Výstavba cyklotrasy v úseku Ulice Ľ. Stárka od nového cestného mosta po starý železničný most sa začala v októbri minulého roka. Práce v hodnote necelých 315 tisíc eur by mali byť hotové najneskôr do leta.
viac
07.08.2023
Istebnícku ulicu v Trenčíne spojila s hrádzou nová cyklotrasa za 219 000 eur
Trenčianska radnica dokončila z eurofondov výstavbu novej cyklotrasy spájajúcej Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %