Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.04.2021 01:30

Nová cyklotrasa spojí priemyselný park so sídliskom Rybníky a centrom


Ilustračná snímka: (levice.sk).


Mesto Levice vybuduje novú mestskú cyklotrasu spájajúcu priemyselný park Géňa so sídliskom Rybníky, centrom mesta a obchodným centrom na severe mesta.


Na jej výstavbu získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 272 959 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu, informovala Adriana Macáková z levického mestského úradu. Celkové oprávnené výdavky projektu sú 287 325 eur.        

Projekt bol schválený v rámci výzvy zameranej na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy, predovšetkým cyklistickej, na celkovom počte prepravených osôb. Jeho hlavnou aktivitou je rekonštrukcia a výstavba cestičky pre chodcov a cyklistov. Realizácia je v súlade s navrhovanou územnoplánovacou dokumentáciou mesta a schválenou koncepciou cyklodopravy v meste Levice, skonštatovala Macáková.

Navrhovaná cyklotrasa je situovaná po jestvujúcich chodníkoch, komunikáciách a tiež po novonavrhovaných cyklistických cestičkách. V rámci realizácie cyklochodníka sa zrekonštruuje existujúci povrch chodníkov, zrealizujú sa bezbariérové priechody pre chodcov, zatrávnenie plôch okolo chodníka, zvislé a vodorovné dopravné značenie. Celková dĺžka zrekonštruovaných cyklocestičiek bude 2179,51 metra. Projekt je aktuálne pred podpisom zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku a prípravou verejného obstarávania na dodávateľa stavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
31.12.2020
Mesto hodnotí tento rok z pohľadu investícií ako úspešný
Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný. Ako uviedol jeho primátor Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
07.07.2021
Levickí poslanci schválili takmer pol milióna eur na obnovu hradného parku
Mesto Levice zrevitalizuje hradný park. V oplotenom uzatvárateľnom areáli bude obnovené jazierko, vybudované pódium pre kultúrne podujatia aj nové chodníky a osvetlenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %