Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
01.10.2020 04:00

Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov


Snímka zdroj: (msú).


Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.


Bežecký ovál na základnej škole využíva s obľubou po vyučovaní aj verejnosť – nielen bežci, ale ako in-line korčuliari či malé deti na bicykloch tu v poobedňajšních hodinách radi športujú.

Aby bolo športové vyžitie naozaj kvalitné, mesto vyčlenilo v rozpočte prostriedky na rekonštrukciu areálu. V rámci rekonštrukcie pôvodnej bežeckej dráhy s asfaltovým povrchom vznikli vo vnútornej strane bežeckého oválu dve bežecké dráhy s tartanovým povrchom  dĺžky 333 m. Vonkajšia časť oválu v dĺžke 348 m s novým asfaltovým povrchom je určená  korčuliarom. Súčasťou stavby je vybudovanie osvetlenia bežeckej dráhy zabudovaním 18 ks LED svietidiel na oceľových stožiaroch. Osvetlenie dráhy umožní športovcom využívať obľúbenú dráhu až do 22,00 h, kedy sa z dôvodu zabezpečenia nočného kľudu vypne. Nový tartanový povrch dostalo aj streetballové ihrisko vo vnútri bežeckého oválu, doskočisko pre skok do diaľky aj malé dopravné ihrisko.

Práce boli ukončené v letných mesiacoch. Celkové náklady na osvetlenie dráhy sú vo výške cca 76 tis. eur, samotná rekonštrukcia bežeckej dráhy vyšla cca 146 tis. eur. Areál bude ešte doplnený novým mobiliárom - lavičkami a smetnými košmi. Školský športový areál tak dostal úplne nový rozmer kvalitného športoviska pre všetky vekové kategórie.

Autor: (Adriana MACÁKOVÁ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Malackí poslanci odsúhlasili opravu atletickej dráhy v parku
Mesto Malacky dostalo dotáciu od Slovenského atletického zväzu (SAZ) vo výške 250 tisíc eur na rekonštrukciu atletickej dráhy v Zámockom parku. Pôvodne požadovaná suma bola 400 000, avšak zväz kvôli množstvu žiadostí z celého Slovenska pridelil nižšiu sumu.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
20.06.2022
Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru
V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %