Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.01.2023 01:30

Nové inkluzívne detské ihrisko by malo slúžiť verejnosti od apríla


Ilustračná snímka.


Vo vnútrobloku ulíc Čsl. armády a Bottovej v Šali vznikne nové detské inkluzívne ihrisko Rodinka. Mesto na jeho výstavbu získalo dotáciu vo výške 34 500 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.


Práce na výstavbe ihriska sa začali začiatkom tohto týždňa prípravou terénu na umiestnenie hojdačky, pieskoviska a fit dráhy. Jej súčasťou budú okrem kladiny aj lanové prechody a mostíky. Ihrisko bude tvoriť drevená loď so šmýkačkami, lezecká stena, lezecké laná a hojdačka. Pieskovisko v tvare člna bude vďaka vyvýšeným častiam ľahko a pohodlne dostupné aj pre hendikepované deti. Ďalším prvkom bude inkluzívny kolotoč, ktorý bude dostupný aj pre deti na vozíku.

Výstavba ihriska si nevyžiada zásah do stromov či kríkov, potvrdila Kollerová. Hlavným materiálom hracích prvkov je ekologické agátové drevo. Ihrisko bude určené pre deti vo veku od troch do 14 rokov. Verejnosti by malo začať slúžiť približne od apríla tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2017
Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko
Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
24.11.2021
Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %