Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.09.2021 04:05

Nové Zámky chcú dostať na Hlavné námestie viac zelene


Hlavné námestie v Nových Zámkoch. Snímka zdroj: Nové Zámky


Centrum Nových Zámkov má byť v budúcnosti zelenšie. Mesto pripravuje projekt s názvom Ozelenenie Hlavného námestia. Financovať ho chce z Environmentálneho fondu.


Hlavným zámerom je revitalizácia námestia a jeho doplnenie o nové funkčné a estetické prvky zelene. „Strategickým zámerom je reagovať na klimatickú zmenu zelenými adaptačnými opatreniami, redukovať efekt teplotného ostrovu na námestí, zlepšiť jeho mikroklímu, zvýšiť mestskú biodiverzitu a vytvoriť atraktívnejšie životné prostredie v centre mesta pre obyvateľov a návštevníkov,“ informovala radnica.       

Predpokladaný rozpočet projektu je viac ako 61.000 eur. Mesto chce pri jeho realizácii uplatňovať riešenia, ktoré sú blízke prírode a využívať domáce dreviny v kombinácii s kríkmi a trávou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
15.01.2018
Do centra mesta chcú dostať viac zelene a kvetov
Žiarska samospráva chce v tomto roku dostať do centra mesta viac zelene. Primátor Peter Antal avizuje, že na Námestie Matice slovenskej by mali pribudnúť stromy aj kvety.
viac
17.02.2021
Nitra pripravuje výstavbu kanalizácie na troch uliciach
Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu 400 000 eur na výstavbu kanalizácie. Z nenávratného finančného príspevku z Environmentálneho fondu má byť postavená kanalizácia na troch uliciach.
viac
10.10.2022
Mesto pripravuje projekt Housing first
Mesto Nové Zámky pripravuje projekt s názvom Housing first, teda bývanie ako prvé. Jeho cieľom je zriadenie prestupného bývania pre matky s deťmi. Realizáciu sociálneho programu už na svojom ostatnom rokovaní schválilo aj mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %