Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
29.01.2022 10:10

Novelu stavebného zákona z dielne ZMOS predstavili štátnej tajomníčke


Ilustračná snímka


Vlastný návrh novely stavebného zákona, ktorý vypracovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), bol predmetom stretnutia predstaviteľov ZMOS so zástupcami Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky na čele so štátnou tajomníčkou rezortu Katarínou Brunckovou.


„ZMOS považuje návrh stavebného zákona z dielne vicepremiéra pána Holého za nebezpečný a škodlivý. Práve preto expertný tím pod vedením starostu pána Martina Chrena spracoval rýchlu novelu súčasného zákona, ktorá je podľa nášho názoru lepšia na aktuálnu dobu ako rizikový nový zákon. Túto novelu sme postupne konzultovali so sociálnymi partnermi aj predstaviteľmi politických strán. Dnes sme ju predstavili pani štátnej tajomníčke Kataríne Brunckovej z rezortu dopravy a výstaby, pretože sme presvedčení, že tento rezort mal od začiatku riešiť problematiku stavebného zákona,“ povedal Branislav Tréger, predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok.  

ZMOS na rokovaní v stredu 26. januára 2022 zastupoval aj starosta bratislavského Ružinova a zároveň šéf expertného tímu ZMOS pre stavebnú legislatívu Martin Chren a expertka ZMOS pre oblasť pozemkov, dopravy a výstavby Xénia Domaracká.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
Reklamné stavby by sa po novom mohli povoľovať len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na jej pozemkoch, ale sú v území obce.
viac
25.02.2021
ZMOS odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v stredu na rokovaní svojho predsedníctva odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy z dielne podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého.
viac
25.02.2021
Vyhlásenie ÚMS k podpredsedovi vlády SR Š. Holému a k novele stavebného zákona
Únia miest Slovenska (ÚMS) dôrazne žiada podpredsedu vlády SR Štefana Holého, aby zvážil a zmenil svoj slovník voči voleným predstaviteľom samosprávy.
viac
06.08.2021
ZMOS vypracoval manuál k reklamným stavbám a objektívnej zodpovednosti
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti manuál, ktorý sa venuje regulácii reklamných stavieb, odstraňovaniu vozidiel nespôsobilých na prevádzku v cestnej premávke a objektívnu zodpovednosť držiteľa vozidla vo vzťahu k rozšíreniu kompetencií samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %